Muntatge de Mikel Arteta amb l'escut del FC Barcelona

FUTBOL

Mikel Arteta activa una renovació clau i fastigueja un fitxatge gratis al FC Barcelona

L'entrenador de l'Arsenal ha començat a comptar amb un jugador que interessava el club culer i això ha provocat que la seva arribada a la Ciutat Comtal sigui complicada

Al Barça semblen tenir clar que una de les prioritats per al curs que ve és reforçar la posició del pivot. El mal rendiment que ha ofert Oriol Romeu ha provocat que Xavi Hernández hagi demanat un jugador per a aquesta posició. Tot i això, atès que la temporada actual no sembla tenir gaire més recorregut per al club culer, la secretaria tècnica va optar per deixar la incorporació per a l'estiu.

Xavi Hernández va oferir diversos candidats a la directiva. Tot i això, cap d'ells va ser realment valorat per Joan Laporta i Deco. La difícil  situació econòmica que viu l'entitat fa que sigui molt difícil optar per jugadors d'un calibre molt alt.

Des del club, sembla que tenen clar que el nou pivot ha de seguir la filosofia de l'equip. Vist que Xavi Hernández no seguirà el curs vinent, es rumoreja que per prendre la decisió final, la directiva esperarà a la contractació del nou tècnic. Però tot i això, Joan Laporta i Deco es troben temptejant diferents alternatives.

Jorginho guanya importància a l'Arsenal i s'allunya del Barça

Els últims dies, des de la premsa britànica, han informat que el Barça ha estat seguint Jorginho, actual jugador de l'Arsenal. L'italobrasiler ha estat a l'òrbita del club culer des de fa diverses temporades, però per diferents circumstàncies mai no s'ha arribat a fer la seva incorporació. Jorginho va ser un dels candidats a reforçar la plantilla del Barça al passat mercat hivernal. Com que no acumulava gaires minuts a l'Arsenal, la seva arribada semblava possible.

Tot i això, en els últims partits, Mikel Arteta ha optat per alinear Jorginho a l'onze titular. L'italià finalment s'ha adaptat a la filosofia de l'entrenador espanyol i s'ha guanyat un lloc a la plantilla.

Tot i que diversos equips hi han mostrat interès, entre ells el Barça, l'Arsenal no sembla estar disposat a deixar-lo sortir. Jorginho ha cobrat importància en els últims mesos a la plantilla, i Mikel Arteta valora molt la seva estada i les seves habilitats, planejant oferir-li la renovació.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

Si finalment es produeix la continuïtat de Jorginho a l'Arsenal, Joan Laporta i Deco estarien perdent una oportunitat de mercat. Les capacitats futbolístiques del pivot tindrien un gran encaix a la plantilla del Barça, però la seva incorporació sembla molt llunyana. En tot cas, la directiva hauria de continuar buscant diferents alternatives.