Marcos Alonso en primer pla mirant a un costat amb Xavi Hernández al fons amb un jersei negre

FUTBOL

Marcos Alonso ja coneix el seu substitut, fitxatge tancat i pretemporada amb el Barça

Marcos Alonso fa diversos mesos que està lesionat i desaparegut dels plans de Xavi Hernández. La seva sortida està pràcticament decidida i el seu destí també, però falta saber qui en serà el substitut, encara que ja hi ha un clar candidat

Marcos Alonso està vivint una temporada molt atípica. L'any passat va ser una peça fonamental per a Xavi Hernández, sent protagonista a LaLiga ia la Champions League amb molts minuts i gols importants. Tot i això, ja en els primers partits d'aquest nou curs ens vam adonar que el seu rol al FC Barcelona havia canviat dràsticament.

Sí, perquè Marcos Alonso només ha pogut jugar el 7% dels minuts totals a la lliga i el 22% de Champions. Xifres realment ridícules per a un futbolista de la seva categoria i que l'empenyen a sortir del Barça a l'estiu. A més, el seu contracte finalitza aquest mateix mes de juny i Joan Laporta no té cap intenció de renovar el seu vincle.

Per tant, Marcos Alonso ja compta els dies per deixar el FC Barcelona i provar sort en una nova destinació. En aquest sentit, sembla que l'Atlètic de Madrid és el més ben posicionat per aconseguir el fitxatge. És del gust de Simeone i la seva arribada a cost zero suposa una gran alegria per a Enrique Cerezo, però la seva sortida deixa un lloc al Barça difícil d'omplir.

Marcos Alonso en primer pla amb l'escut de l'Atlètic de Madrid al fons

Marcos Alonso se'n va i el Barça escull el seu reemplaçament

Marcos Alonso és plenament conscient de la seva situació. No juga i no el volen renovar, per això farà les maletes i deixarà de ser el suplent d'Alejandro Balde. El jugador del planter actualment també està lesionat, però s'espera que per a final de temporada estigui recuperat al 100%.

Per tant, tret de sorpresa majúscula o necessitat econòmica, Alejandro Balde serà el titular del FC Barcelona, però Joan Laporta no vol que es relaxi i buscarà competència. De fet, el president ja va intentar al gener fitxar Sergio Akieme per reforçar aquesta parcel·la, però finalment no va poder arribar a un acord i es va quedar amb les mans buides.

A l'estiu, en canvi, tot serà diferent. Ja sense Marcos Alonso, el Barça no tindrà més remei que fitxar un altre lateral perquè competeixi amb Alejandro Balde i ho haurà de fer a un preu molt reduït. Els problemes financers del club no permeten grans bogeries, així que el millor posicionat per ocupar el rol del '17' és Álex Valle, que està cedit al Llevant.

Álex Valle farà de Marcos Alonso

Álex Valle és un producte de La Masia i el seu rendiment té enamorat Joan Laporta. El president no renovarà Marcos Alonso i optarà per portar de tornada Álex Valle, que milita a les files del Llevant, però que farà la pretemporada amb el Barça. Un cas similar al que passarà amb Julián Araujo i Sergi Roberto a l'altra banda.

Sens dubte, el fitxatge d´Álex Valle és una aposta arriscada per part del FC Barcelona. I és que si Marcos Alonso és un experimentat defensa amb passat en equips com el Chelsea, Álex Valle és un desconegut. Les seves úniques aventures a l'elit han estat a l'Andorra i ara al Llevant, així que haurà de convèncer la pretemporada.

És clar que Joan Laporta no pot apostar per grans fitxatges, així que l'opció d'Álex Valle sembla molt interessant. Això sí, la pretemporada serà una prova de foc difícil de superar i el president no li traurà l'ull de sobre.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: