Luis Enrique aplaudint escut fc barcelona
FUTBOL

Luis Enrique demana per al seu PSG els mateixos fitxatges que el Barça: Qui guanyarà?

L'asturià es vol reforçar a l'hivern amb els mateixos noms que maneja Joan Laporta i Deco per a l'equip de Xavi

El Barça té pensat reforçar el centre del camp de cara al mercat d'hivern. Després de la lesió de Gavi, el qual es perdrà la resta de la temporada per una lesió al lligament creuat anterior. Per això, el club blaugrana s'ha vist obligat a anar al mercat a la recerca de substituts per ocupar aquesta posició.

Tot i això, sembla haver-se trobat amb un enemic inesperat en la lluita per aquests fitxatges. Aquest rival és el París Saint-Germain, dirigit per Luis Enrique, que té entre cella i cella els mateixos objectius que el club blaugrana. A partir d'aquesta situació, les preguntes que es poden fer són: Com ha arribat a ser això possible? Qui s'endurà aquests jugadors?

El PSG té els mateixos problemes del Barça

A la primera de les qüestions és fàcil de respondre, ja que el club francès també compta amb una plaga de lesions. Els parisencs han perdut dues de les peces més importants a la medul·lar. Aquests són el del planter i encara jove talent Warren Zaire-Emery i l'altre és l'espanyol Fabián Ruiz, que no tornaran a jugar el 2023.

Això ha motivat la directiva del PSG a buscar un centrecampista experimentat durant el proper mercat hivernal. Segons el diari Le Parisien, l'asturià busca un jugador que s'integri ràpidament a la dinàmica de l'equip i que tingui experiència a Champions. Per tant, es descarta que hi arribi algú un talent jove.

No obstant això, tampoc es vol gastar diners en algú que només estarà mitja temporada a París. Doncs, la millor via per fitxar aquest jugador és la cessió sense opció a compra. A més, la urgència d'aquests fitxatges augmenta tenint en compte que Kang-In Lee se n'haurà d'anar a la Copa Asiàtica al gener.

Luis Enrique amb el polze enlaire al costat de l'escut del PSG
El PSG perd molts jugadors en un moment clau de la temporada | Europa Press

I és que l'exigència a l'equip gal és màxima, sobretot per seguir a la UEFA Champions League. Actualment, els parisencs estan fora de la següent ronda i s'ho juguen tot a un partit a la darrera jornada. Per aquest motiu, és fonamental reforçar la plantilla per ser tan competitius com sigui possible.

De fet, això és una cosa que ha recordat el mateix Luis Enrique, encara no es mencioni de cara als mitjans. "Sempre hem de treballar i pensar a millorar la nostra plantilla, però no es fa públicament", va comentar l'actual entrenador de París Saint-Germain.

A més, l'asturià és conscient que alguna oportunitat al mercat hi hagi, possiblement, pel que aniran a fer-ho. "Però sempre cal millorar la teva plantilla si hi ha oportunitats. Si hi ha perfils o posicions interessants, allà anem", va declarar l'exseleccionador d'Espanya.

El PSG i el Barça batallen pels mateixos objectius

Aquests problemes fan que el Barça i el PSG s'encreuin pel camí de l'altre per aconseguir els fitxatges d'alguns jugadors. El primer ha estat Gabriel Moscardo, la perla brasilera per la qual mitja Europa sospirava per ella. Un dels equips que estaven més avançats per assolir aquest fitxatge era el Barça.

De fet, el mateix Deco anava a poc a poc avançant en aquest fitxatge, però les coses han canviat un dia per l'altre.  i fins i tot ha viatjat a São Paulo de la mà de Luis Campos, el seu director esportiu, per tancar el tracte. Això ha deixat el Barça a quadro i buscant altres alternatives.

No és descartable que el PSG vagi per altres objectius del Barça, com pugui ser Giovani Lo Celso o Thiago Alcántara. De moment, l'únic que se sap és que el PSG s'ha ficat en l'operació Gabriel Moscardo, però potser no és l'última. Caldrà esperar esdeveniments per veure si el París Saint-Germain continua sabotejant objectius del FC Barcelona.