Lampard i Petr Cech al Camp Nou
FUTBOL

La llegenda del Chelsea que va poder fitxar pel Barça si Laporta no hagués guanyat

La cursa d'un mític exjugador 'blue' podria haver estat totalment diferent si les eleccions del 2003 haguessin determinat un altre guanyador

Hi ha molts jugadors que es queden a les portes de canviar d'equip. Futbolistes que ho tenen tot fet amb el seu nou club, però que, per detalls, el fitxatge finalment no es produeix. Són operacions que estan supeditades a diversos factors que poden confirmar o tombar l'acord.

Al Barça hi ha hagut casos d'aquesta mena, i un exjugador ha declarat públicament que va estar molt a prop de fitxar per l'equip culer.

Una llegenda del Chelsea va poder fitxar pel Barça el 2003

I és que un jugador mític que va viure els seus millors al Chelsea podria haver tingut una carrera diferent per un detall. I és que Petr Cech, exporter de l'equip 'blue', podria haver fitxat pel FC Barcelona l'any 2003 si Joan Laporta no hagués guanyat aquelles eleccions.

Així ho ha explicat el mateix exfutbolista en una entrevista al 'Què t'hi jugues' de la Cadena SER. "A les eleccions presidencials al Barça i el meu agent em va dir que si guanyava un dels oponents de Laporta, l'entrenador que tenia preparat deia que el primer fitxatge podia ser jo", ha dit.

"Però quan ell va perdre les eleccions, el meu agent ja em va dir: 'mala sort, no vas a Barcelona", ha asseverat Petr Cech. El txec no ha confirmat la identitat del candidat, però a aquelles eleccions es van presentar Lluís Bassat, Jordi Majó, Josep Martínez Rovira o Josep Maria Minguella. Tot i això, Joan Laporta es va imposar amb claredat i va començar el seu primer mandat, que va finalitzar el 2010. El fitxatge no es va realitzar i, un any després, Cech va deixar l'Stade de Rennes per signar pel Chelsea.

Petr Cech ha tocat diversos temes, i ha parlat del famós 'Iniestazo', el gol a Stamford Bridge que va ficar el Barça a la final de Roma de la temporada 2008/09. El porter ha parlat d'aquella acció i com es va quedar a prop d'evitar el gol.

"Vaig estar a 6 mil·límetres. Gairebé vaig tocar la pilota, però quan tens un xut perfecte, en un moment com aquell... què pots fer? A vegades aquesta és la vida del porter, tu saps que, si tens algú que fa el xut perfecte, la porteria és molt gran i hi ha un espai enorme per cobrir”, ha declarat.

Petr Cech ha tingut bones paraules cap a Andrés Iniesta i ha destacat la seva manera de jugar. "Andrés és molt bona gent, competeix dur, però és molt net. Quan veuràs un partit de futbol, sempre vols veure un jugador com Iniesta, Messi o Xavi. Això és el futbol. Veure sempre que els protagonistes que juguen amb la pilota són tan intel·ligents, tenen la tècnica i poden fer les coses que els altres no poden. Andrés és un jugador i una persona espectacular”.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: