Robert Lewandowski prement els llavis en primer pla

FUTBOL

Robert Lewandowski, Ferran Torres i Raphinha, en problemes per culpa de 3 fitxatges

Els tres futbolistes podrien abandonar el Barça si Deco aconsegueix fitxar els substituts desitjats

El Barça comença una etapa de reconstrucció profunda. Després d'una etapa de Xavi amb més ombres que llums, Deco té la responsabilitat de crear un projecte nou que permeti progressar. Si alguna cosa bona quedarà de l'era anterior és l'aposta per La Masía, encara que també es fitxarà.

El club blaugrana té pocs diners i necessitarà vendre si vol dur a terme alguna operació de més cartell. Hi ha tres noms amenaçats per la reestructuració de la plantilla, Ferran, Raphinha i Lewandowski. Els dos primers ja fa temps que estan a la rampa de sortida i el seu bon cartell a la Premier League podria permetre un traspàs important.

Ingressar diners és fonamental per a un Barça que per ara no contempla vendre el polonès, encara que la situació canviaria si perd protagonisme. Tot dependrà de com quedi confeccionada la plantilla el curs que ve, i del nou tècnic. Tots tres podrien acabar fora del club oa la banqueta.

La situació actual dels tres

Repassem cas a cas per entendre més profundament quina és la situació de cadascú. Lewandowski ha recuperat el gol les últimes setmanes i va afirmar sentir-se feliç al Barça, però té una amenaça: Vitor Roque. El fitxatge del brasiler, que ha debutat amb dos gols consecutius, li podria treure el lloc la temporada que ve.

Un altre jove jugador també fa perillar el lloc de Raphinha. L'extrem ha anat perdent protagonisme per les lesions, però, a més, competeix amb un talent enorme com és el de Lamine Yamal. La gran promesa del Barça, que s'espera que un pas endavant el curs que ve, el deixa apartat del primer pla.

Finalment, Ferran Torres, que va començar bé la temporada, marcant gols i sent més regular. De mica en mica ha anat tornant a la seva versió més normal, i encara que ha estat un bé recurs, tampoc hi té lloc. El motiu és Joao Félix, que Deco vol fitxar sí o sí.

L'objectiu del Barça

A tot això s'hi afegeix una complicació més per als dos de les bandes, Ferran i Raphinha. El director esportiu té clar que fitxarà un extrem més, que sigui diferencial i amb regateig, i encara saturarà més l'atac. Un perfil de futbolista que des de l'adéu d'Ousmane Dembele, el Barça no en té.

Com a opció favorita hi ha Mitoma, del Brighton i de 26 anys, que a més coneix bé el model amb De Zebri com a entrenador a Anglaterra. De tota manera, tampoc no està descartat que torni un dels cedits i company seu, Ansu Fati. Hi compten, encara que el problema són les constants lesions que li impedeixen tenir regularitat.