Muntatge de Xavi mirant a Lamine Yamal
FUTBOL

Lamine Yamal no vol i el Barça pateix, però Xavi Hernández no farà marxa enrere

El jugador del planter no vol seguir d'aquesta manera, però el míster no està disposat a escoltar-lo, mentre que l'equip ho passa malament

Lamine Yamal està sent de les principals referències dins del camp durant la temporada del Barça, malgrat la curta edat. Amb tot just 16 anys a l'esquena, el del planter s'ha convertit en un indiscutible  dins dels plans de Xavi Hernández. Però sembla que el mateix entrenador de Terrassa qui sembla que pot ser el gran obstacle.

El míster del Barça no sembla estar del tot convençut amb Lamine Yamal i sembla que serà un impediment per a la felicitat total del jugador del planter. Més enllà del que li pugui significar per al jugador, la veritat és que aquest aspecte també pot afectar en gran manera l'esquema del FC Barcelona. Per tant, Xavi està assumint grans riscos amb aquesta decisió.

Xavi Hernández mou Lamine Yamal a la banqueta

Aquesta decisió que ha pres Xavi Hernández sobre Lamine Yamal és moure'l cap a la banqueta. És cert que el del planter de 16 anys ha despuntat durant la pretemporada i l'inici de la lliga. Tot i això, la raó principal per la qual això va poder succeir van ser per les lesions que va tenir la plantilla durant l'inici del curs.

Aquesta situació va obligar Xavi Hernández a modificar el seu plantejament i a posar Lamine Yamal de titular. El balanç no pot ser més positiu: 1.093 minuts jugats fins ara dividits en 24 partits, amb un gol i quatre assistències fetes. Les bones actuacions van fer il·lusionar-se una vegada més l'afició blaugrana, però el míster ha hagut de ser el dolent de la pel·lícula.

Lamine Yamal fent una passada enmig d'un partit amb el FC Barcelona
Lamine Yamal va jugar a l'inici de la temporada per les lesions dels seus companys | Europa Press

I és que el de Terrassa, quan ha recuperat homes com Raphinha o Robert Lewandowski, ha desplaçat Lamine Yamal a la banqueta. Això sí, quan se l'ha necessitat, ha sortit al camp i ha complert les expectatives posades en ell. De fet, és un dels que estan aguantant més bé l'exigent ritme de competició que té el Barça aquesta temporada.

De tota manera, no deixa de ser curiós que un home amb el potencial que ha demostrat Lamine Yamal no estigui jugant de titular. Però això té una raó, ja que Xavi li està dosificant amb un criteri establert perquè encara és jove i no vol córrer riscos. A més, no vol que agafi massa pes sobre les espatlles, tot i ser un jugador desequilibrant.

No queda gaire lluny els casos d'Ansu Fati o Pedri, els quals podrien haver estat les referències al camp actualment. Tot i això, les lesions que han patit aquests anys fan que el seu rendiment vagi cada vegada a menys, fins i tot amb Ansu sortint cedit. Per aquest motiu, Xavi no vol assumir cap risc amb Lamine Yamal.

El Barça ressent l'absència de Lamine Yamal

Tot i que Xavi no vol pressionar en excés Lamine Yamal, el cert és que el Barça nota quan no és al terreny de joc. Per exemple, en l'últim partit contra l'Almeria, el jugador del planter va sortir al minut 76 amb el marcador empatat a 2. Gràcies, en part, a la seva verticalitat, el FC Barcelona va poder desembussar el partit i emportar-se una soferta victòria davant el cuer.

Lamine Yamal a diverses imatges amb la samarreta del FC Barcelona
El Barça se'n ressent amb l'absència de Lamine Yamal | @FCBarcelona

No obstant això, no és l'única trobada en què Lamine Yamal podria haver fet alguna cosa interessant. El dia del Girona FC, tot just va jugar 25 minuts quan el Barça anava clarament perdent davant els gironins. Una altra situació igual va ser davant del València CF, quan va sortir per jugar 10 minuts amb el partit ja empatat i sense poder fer res.

Tot i això, no sempre que ha jugat Lamine Yamal des de l'inici, les coses han sortit bé. Un exemple clar és el partit de Champions contra l'Anvers, on el Barça va caure a Bèlgica i l'extrem va jugar els 90 minuts. Tot i això, els exemples de la importància del jove de 16 anys són més clars.

Per exemple, contra el Reial Madrid va jugar 13 minuts i el Barça va perdre el Clàssic, o davant del Xakhtar van ser 30 minuts, caient en aquest matx. Aquests dos últims exemples posen de manifest per a jugar sense Lamine Yamal sembla que pot ser un error molt greu per a Xavi. Això sí, caldrà esperar a finals d'any si el míster blaugrana va encertar o no amb aquesta decisió.