Martín Zubimendi en pla mitjà amb l'escut del FC Barcelona darrere
FUTBOL

2 jugadors del Barça posen en safata el fitxatge de Zubimendi

La Reial Societat demana jugadors a canvi per obrir-se a negociar la sortida del pivot

El Barça no ha fet una bona temporada, i busca fer canvis de cara al curs que ve per elevar el nivell competitiu. Xavi Hernández té clar quins són els punts febles de l'equip, i rastreja el mercat juntament amb Deco per reforçar-los. Això sí, n'hi ha un de molt clar i evident: el pivot.

Després de la marxa de Sergio Busquets, el curs passat ja va ser el principal maldecap. Al final no es va aconseguir fitxar cap de les opcions prioritàries, entre elles Zubimendi, i va acabar arribant Oriol Romeu. Aquest curs no passarà perquè està com a prioritat número u, i Kimmich és un altre dels que estan ben situats.

El Barça, això sí, necessita uns diners que no en té i que s'obrin a negociar amb ell. El curs passat van gastar molta part del seu pressupost a Vitor Roque, que Xavi no veia tan necessari, i ara necessitat ingressar per gastar. A l'espera de fer algunes vendes, la Reial Societat ja ha començat a posar condicions.

Imatge de Martín Zubimendi durant un partit amb la Reial Societat

Zubimendi a canvi de dos cracs

Si el Barça no arriba als 60M€ de clàusula, la Reial Societat haurà de decidir si negocia o no. Fins ara sempre s'havien mostrat ferms a no deixar-lo sortir per sota del preu fixat, però es podrien obrir si el Barça inclou jugadors. No val qualsevol, per això, i els donostiarres han posat dos noms a sobre de la taula.

El primer és precisament el de Vitor Roque. No ha comptat amb oportunitats per a Xavi, i des del club ja han lliscar que segurament haurà de sortir cedit a un club de la lliga espanyola. Seria bo per a tots dos, de manera que la primera condició és factible que es compleixi.

Més complicada és la segona petició. Imano Alguacil vol comptar el curs que ve amb Fermín López per omplir el buit de Zubimendi. Tot i no ser perfils semblants, li aniria molt bé com a recanvi i exigeixen la seva arribada per rebaixar el preu d'un Zubimendi que podria quedar a 35 quilos.

El mercat, difícil per al Barça

Fermín, això sí, ha tingut molt de protagonisme i està en els plans de l'entrenador. Sembla difícil que puguin deixar-lo sortir, però el desig de fitxar Zubimendi és tan gran que tot es pot arribar a plantejar. Qui sap si potser amb una cessió que li permeti continuar creixent tenint en compte que torna Gavi després de la greu lesió.

Sense cap dubte serà un estiu llarg per al Barça, amb molta feina per fer i pocs recursos. La capacitat de Deco per generar i aprofitar situacions favorables serà clau. Mentrestant, els blaugranes continuen lluitant una segona posició important en la configuració dels pressupostos.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: