Fotomuntatge amb dues captures del vídeo pujat pel FC Barcelona dels jugadors del primer equip parlant en àrab
FUTBOL

Els jugadors del Barça ensenyen àrab a les xarxes i reben centenars de comentaris

El compte de X del FC Barcelona ha publicat un vídeo amb alguns dels seus jugadors parlant en àrab i ha provocat una certa indignació entre els seus seguidors

Indignació per l'últim vídeo del FC Barcelona. El club català penjava aquest dimecres, 10 de gener, una breu publicació a les xarxes socials acompanyada d'un vídeo que no ha passat precisament desapercebut.

A les imatges, es podia veure alguns dels seus jugadors, com Lamine Yamal, lÍkai Gündogan o Robert Lewandowski, muntats en un avió. Aquest es dirigia a Riad, a l'Aràbia Saudita, on disputaran aquest dijous les semifinals de la Supercopa d'Espanya contra l'Osasuna.

Tot i que el que ha sorprès el vídeo ha estat ni més ni menys que l'idioma en què parlen. I és que els jugadors del Barça han decidit ensenyar àrab als seus seguidors. Cosa que ha despertat les crítiques de molts.

El vídeo del Barça parlant en àrab que ha desfermat les crítiques

El compte de X, abans Twitter, del FC Barcelona sorprenia aquest dimecres publicant un vídeo amb alguns dels seus jugadors parlant àrab. Aprofitant que es dirigien a l'Aràbia Saudita per jugar les semifinals de la Supercopa d'Espanya, el club blaugrana ha decidit 'ensenyar' a parlar aquest idioma als seus seguidors.

"Aprèn àrab amb els jugadors del Barça", publicava el compte oficial de X del Barça aquest 10 de gener passat. Al vídeo, es podia veure com a jugadors com Alejandro Balde, Lamine Yamal, Ílkay Gündogan, Robert Lewandowski o Oriol Romeu es dirigien en aquest idioma als aficionats del club català.

"Salam aleikom! Ua aleikom salam!", començava el vídeo amb Balde i Lamine Yamal. Just a sota, però, es podia llegir la traducció simultània al català. "Hola! Que la pau sigui amb vosaltres! Hola! I amb vosaltres també".

Els jugadors també ensenyaven a pronunciar en àrab tres paraules claus, com ara futbol ("kurat al qadam"), pilota ("kura") o Supercopa ("Kass Assuper").

"La nostra llengua és el català"

Tot i això, aquest gest del Barça ha desencadenat ràpidament les crítiques de molts dels aficionats del club, que han criticat que l'equip blaugrana publiqués alguna cosa en àrab abans que en català, la llengua oficial del FC Barcelona.

"Àrab sí? I català no cal, o què? En català, si us plau!"

"Aneu a la merda! Aquí és Catalunya i la nostra llengua és el català, desgraciats"

"Sense comentaris..."

Captura de tres tweets responent al vídeo del FC Barcelona parlant en àrab
La publicació ha desfermat les crítiques entre els aficionats del club blaugrana | X