Muntatge amb Sergi Roberto i Joao Cancelo
FUTBOL

Joao Cancelo es vesteix de 'fitxatge' per necessitat i canvia el rol de Sergi Roberto

La baixa d'Alejandro Balde ha provocat que el jugador lusità pugui exercir un rol diferent en el que resta de temporada

El cos tècnic del FC Barcelona espera amb ànsia el retorn de Joao Cancelo. El lateral lusità ha estat durant gran part de la temporada un pilar a la línia defensiva del FC Barcelona. Amb la lesió al genoll, l'equip ha perdut profunditat en l'atac i Xavi Hernández, un recurs molt utilitzat.

Ara Joao Cancelo ja es troba a la recta final de la seva recuperació, per la qual cosa és força probable que en les pròximes setmanes torni a estar sobre els terrenys de joc. Ja l'altre dia, al partit de Copa del Rei, el jugador portuguès va formar part de la convocatòria, però no va arribar a disputar cap minut. Davant la greu lesió d'Alejandro Balde, el lusità es veurà obligat a ocupar una altra demarcació davant els pocs recursos que té Xavi al lateral esquerre.

Joao Cancelo, l'escollit per ser el substitut de Balde

Atès que s'estima que Alejandro Balde pot estar prop de quatre mesos allunyat dels terrenys de joc, Joao Cancelo és el principal candidat per ocupar la banda esquerra. El polivalent jugador lusità ha demostrat en diferents ocasions que pot ocupar els dos carrils. Des que arribés al FC Barcelona, principalment ha ocupat la banda dreta, però en partits puntuals ha ocupat la zona esquerrana.

Si es juga a la banda esquerra, la banda dreta podria quedar-se una mica coixa d'efectius. Tot i això, el gran partit d'Héctor Fort a San Mamés fa que Xavi Hernández pugui confiar en el del planter per ocupar aquesta posició. Però no només amb això, Koundé ha tornat a ocupar les últimes setmanes aquesta posició i Sergi Roberto també ho pot fer.

Joao Cancelo, un multiús per a Xavi Hernández

Tot i que les últimes setmanes el jugador de Reus ha ocupat una posició de la línia medul·lar, amb Xavi, normalment Sergi Roberto ha ocupat el lateral. Atès que a San Mamés el capità culer no va estar encertat, això pot provocar que torni a la banda per a les pròximes setmanes. Atès que la situació econòmica del club no ha millorat, l'arribada d'un fitxatge per suplir Balde és pràcticament impossible.

Per tant, Joao Cancelo és el millor candidat per ocupar la banda esquerra, mentre Alejandro Balde estigui absent. Si es confirma el pitjor dels presagis, és probable que el portuguès hagi d'ocupar el carril esquerre per tot el que resta de temporada. Per al jugador això no suposarà un problema, però potser per a Xavi sí, atès que perd un efectiu a l'altra banda.