El futbolista portuguès Joao Cancelo amb l'escut del FC Barcelona.
FUTBOL

Joao Cancelo demana un desig impossible a Pep Guardiola per seguir al Barça

El lateral portuguès està a gust al Barça i voldria seguir de blaugrana el curs vinent

Arriba estiu i clubs i jugadors s'han de plantejar les seves situacions de cara al proper curs. El Barça és evident que té molta feina per fer, amb Xavi una altra vegada al focus, però també Joao Cancelo. Acaba cessió, torna al Manchester City, i haurà de decidir què fa.

El rendiment de Joao Cancelo aquest curs no ha estat del tot regular. El lateral ha deixat detalls de la seva gran qualitat jugat per dins i atacant, però alhora també n'ha exhibit les mancances en comportaments defensius. Al Barça, això sí, tenen clar què volen fer amb ell, i el jugador també.

El que és evident és que al Manchester City no es quedarà. Pep Guardiola no compta amb ell, i ja se'l va treure de sobre l'estiu passat. Els laterals que tenen funcionen i no té la intenció ni de veure'l a la pretemporada.

Joao Cancelo amb la samarreta del FC Barcelona i els braços en gerra

El dilema de Joao Cancelo

A partir d'aquí s'obre un dilema per a Joao Cancelo. No pot seguir al Manchester City, però tampoc no té garantit tornar al Barça. El motiu no és esportiu, sinó econòmic, i és que els catalans només el podrien incorporar amb una nova cessió.

Aquest curs Joao Cancelo ha estat a préstec al club blaugrana, però el Manchester City no vol tornar-lo a cedir. Pep Guardiola prefereix poder ingressar una quantitat de diners que li permetin maniobrar millor per millorar si actual plantilla, encara que el jugador es resisteix. El portuguès vol tornar al Barça sí o sí.

Pep Guardiola té un problema a sobre de la taula, que hauran de resoldre les properes setmanes. En cas contrari, Joao Cancelo començarà la pretemporada amb el Manchester City i se n'anirà veient. Sens dubte, és un dels culebrons de l'estiu.

Llums i ombres

A les ordres de Xavi Hernández, aquesta temporada Joao Cancelo ha disputat 3142 minuts i ha fet dos gols. Va començar a la seva posició natural, per la dreta, encara que per la baixa de Balde s'ha consolidat a l'esquerra durant la segona volta. La confiança en ell ha estat absoluta tot i no haver estat petició expressa de l'entrenador.

És veritat també, però, que Joao Cancelo ha sortit a la foto de diversos gols importants. Un exemple clar són les tres últimes derrotes importants: PSG, amb un penal absurd, i el Reial Madrid i Girona, deixant desprotegida la seva esquena. Tot i això, però, es valoraria positivament el seu retorn si és gratuït.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: