Muntatge Joan Laporta amb Iñigo Martínez
FUTBOL

Joan Laporta tanca un fitxatge sorpresa pel Barça abans del Clàssic de Supercopa

El president del FC Barcelona ha lligat una nova incorporació molt sorprenent aquestes últimes hores amb l'objectiu d'assegurar-se un bon reemplaçament per a un jugador que ha perdut molt de protagonisme al primer equip

Encara queda molta temporada per endavant, però el FC Barcelona de Joan Laporta segueix treballant en la planificació i millora de la plantilla del primer equip de cara al proper any. Tenint en compte la tessitura econòmica de l'entitat culer, és imprescindible que el mercat de fitxatges es comenci a rastrejar a partir d'aquest proper mes de gener del 2024.

I, per tot això, el president blaugrana està disposat a no desaprofitar ni un segon d'un primer mes d'any que ve carregat de moltes novetats per al Barça. La primera podria arribar aquest diumenge que ve (20 h) després de la final de la Supercopa, que podria significar el primer títol de l'any per als de Xavi Hernández. Precisament en aquest escenari, Joan Laporta està aprofitant per moure fitxa en matèria de fitxatges i, segons ha pogut saber e-Notícies, ja hauria aconseguit un principi d'acord clau per al juny.

A més, Xavi Hernández ja ha estat alertat del tipus d'operacions que es duran a terme, molt semblants a les de l'estiu del 2022. Aleshores es van prioritzar diverses incorporacions a cost zero que van ser molt positives per a l'equip, especialment les d'Iñigo Martínez (2023), Andreas Christensen i Franck Kessié. Aquest últim va arribar gratis i va marxar deixant 12,5 milions d'euros nets a les arques de club blaugrana, uns diners que van generar enormes plusvàlues.

Joan Laporta ja té alternatives per si falla Alejandro Balde: es busca el nou Jordi Alba

La veritat és que el FC Barcelona va renovar Alejandro Balde fins al 2028 i, per tant, considera que és una peça clau en el futur de l'entitat blaugrana. Ara bé, a Can Barça tenen clar que és urgent trobar-li un recanvi que l'estrenyi i que l'obligui a estar al 100% per ser titular indiscutible a l'equip. "Si ha baixat el seu rendiment és per falta de competència i perquè és un jugador una mica fluix a nivell mental", apuntaven fonts del club blaugrana consultades per aquest mitjà de comunicació.

De la mateixa manera, Xavi Hernández s'ha adonat que no pot jugar amb dos laterals llargs alhora. Joao Cancelo i Alejandro Balde són massa ofensius i acaben desprotegint la defensa, per la qual cosa el tècnic busca una peça defensiva polivalent i que jugui al carril esquerre.

A l'horitzó segueix la figura de Jordi Alba, un lateral esquerrà amb molta qualitat i amb capacitat per ser decisiu a l'últim terç de camp ofensiu. En aquest sentit, Xavi Hernández considera que cal continuar estudiant el mercat i, ara més que mai, les alternatives que puguin pujar i promocionar de la Masia de Can Barça.

Després de la sortida de Jordi Alba i la no compareixença de Marcos Alonso, a Barcelona saben que cal buscar-li un relleu que l'estrenyi i que li dificulti la titularitat. I, per sorpresa de tots, s'aconseguirà aquest proper mes de juny.

I és que Joan Laporta, amb l'ajuda de Deco, ha tancat un fitxatge exprés que podria arribar a Barcelona el pròxim estiu. Una incorporació que s'ha hagut de tancar de forma ràpida i concisa a causa de la situació de Marcos Alonso, que va ser operat dels problemes lumbars la setmana passada. De fet, el fitxatge en qüestió ocuparà, segons el que estava previst, el rol del madrileny, encara que no es descarta que s'acabi fent amb un lloc a l'XI titular de Xavi Hernández.

El nou futbolista que ha fitxat Joan Laporta ja sap què és jugar contra el FC Barcelona a LaLiga EA Sports

El FC Barcelona ha arribat a un principi d'acord amb el defensa de l'Atlètic de MadridMario Hermoso. El madrileny acaba contracte el juny del 2024 i arribaria de franc al Barça, que ha aprofitat la Supercopa d'Espanya per acostar-se, una vegada més, a l'entorn del futbolista matalasser. Uns acostaments que ja es van donar l'estiu passat i que van quedar en un 'ja es veurà' que pot acabar succeint.

L'exjugador de l'Espanyol s'ha convertit en un talismà al centre de la defensa i Simeone n'és conscient. Per aquest motiu, l'argentí no vol que Mario Hermoso surti del club, perquè seria afeblir la defensa. Tot i això, Hermoso acaba contracte aquest pròxim mes de juny i no ha renovat el seu contracte, per la qual cosa la possibilitat que se'n vagi cada dia es fa més real.

El club blaugrana compta amb una gran quantitat de defenses, però sembla que alguns podrien sortir. Andreas Christensen és l'elegit, per aquest motiu, el club blaugrana busca centrals polivalents a cost zero i l'escollit, en aquest cas, és el madrileny Mario Hermoso.