Joan Laporta amb la boca oberta al costat de Pau Cubarsí amb un somriure

FUTBOL

Joan Laporta presumeix de La Masia, però ja es carrega 2 de les peces més importants

El president del Barça, Joan Laporta, sempre ha defensat el pes de La Masia dins l'estructura del Barça, però aquests últims dies ha patit dues plantofades sorprenents i molt difícils d'explicar

El president del Barça, Joan Laporta, està vivint una temporada molt complicada a tots els nivells que hi ha hagut i per haver-hi. El primer equip que dirigeix Xavi Hernández necessita una important reestructuració i, a tota aquesta feina acumulada, se li ha sumat un nou contratemps. I és que, quan semblava que les aigües es calmaven al voltant del primer bloc del Barça, ha tornat a entrar en erupció un volcà que està esquitxant de ple Laporta.

Resulta evident que Joan Laporta ja està fent els deures pel que fa a la recerca i captura del nou entrenador del Barça. Tot apunta que, tret de gir radical dels esdeveniments, l'alemany Hansi Flick serà nomenat nou entrenador de la primera plantilla. Això sí, no serà tasca fàcil, ja que el mateix Flick vol arribar a Barcelona amb diverses garanties i, per tant, exigeix acudir al mercat de fitxatges aquest pròxim estiu de 2024.

A tot aquest caos esportiu, on també es troben treballant Deco i l'assessor esportiu del president, Enric Masip, cal sumar-hi un altre conflicte més. I és que el president Joan Laporta , un dels grans abanderats de La Masia, ha patit dues importants garrotades en aquestes últimes hores. Encara cal veure quines mesures adopta Joan Laporta, però tot sembla indicar que no hi haurà marxa enrere i les baixes es consumaran, ja de forma definitiva.

Joan Laporta acaba amb dos càrrecs més, però en podrien ser més si no es compleixen dos objectius clars

Joan Laporta va parlar amb el vestidor i, de la mateixa manera, també ho va fer en privat amb Xavi Hernández. En tots dos àmbits i espais, el president del Barça es va encarregar de ser molt clar i honest. "No permetré que el Barça faci més el ridícul", va expressar Laporta, que dissabte passat va tornar a vibrar amb la victòria dels blaugranes contra el Getafe (4-0).

Així doncs, fa algunes setmanes Laporta va accedir a mantenir Xavi Hernández al càrrec, però es va assegurar que quedessin ben clars els objectius fixats fins a final del curs oficial. Dos objectius que han estat reajustats i que ara, ja amb la pel·lícula molt deteriorada, exigeixen uns mínims molt mínims. A més de seguir apostant La Masia, una cosa del que Joan Laporta sempre presumeix i fins i tot presumia en entrevistes i quedades amb grups d'opinió.

Joan Laporta accepta que Xavi Hernández segueixi, però a canvi li ha demanat dos requisits. El primer passa per quedar entre els quatre primers classificats de LaLiga EA Sports i, el segon, per superar el Nàpols als vuitens de final de la Champions.

Si un dels dos objectius es complica, el futur de Xavi Hernández podria estar en perill. A Can Barça són optimistes, en part per la resposta de la plantilla del primer equip, molt compromesa amb la situació econòmica del club. Una situació complicada que, a més, les últimes hores s'ha accentuat per la preocupant marxa de dues noves peces molt importants dins de l'organigrama del club culer.

Joan Laporta presumeix de La Masia, però ja es carrega 2 de les peces més importants

La situació del Barça a nivell esportiu no és la millor, però tampoc no ho és a nivell social. Dins del club culer, per més que es vulgui edulcorar, hi ha diferents fractures i en aquestes últimes hores s'ha tornat a evidenciar. I tot perquè, durant el cap de setmana, dues figures importants del Barça han abandonat els seus respectius llocs de treball dins de l'organigrama culer.

Parlem de Mike Puig, antic màxim responsable de La Masia que darrerament estava duent a terme tasques al Barça Genuine, i de Maribel Meléndez, executiva amb molt de pes dins l'Espai Barça. Tots dos van arribar al Barça sota la candidatura de Joan Laporta però, amb el pas dels mesos, han anat perdent força al club que cada vegada compta amb menys professionals.

Joan Laporta està apostant per substituir treballadors amb un currículum envejable per gent del seu entorn i confiança. Cosa que, per descomptat, és totalment vàlida, però que genera malestar dins del Barça.

Així ho va explicar, fa alguns dies, el Diari SPORT que va confirmar la sortida definitiva dels dos treballadors aquest dilluns cap a les 12h del migdia. Malgrat tot el soroll generat, fonts del club blaugrana han confirmat a 'e-Notícies' que tots dos treballadors "marxen per motius professionals".

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: