Joan Laporta amb un micro a la boca i l'escut del Girona al fons
FUTBOL

Joan Laporta no es perdrà el partit contra el Girona: 3 possibles fitxatges per 2024

Diumenge que ve s'enfronten Barça i Girona i el partit, a més de la seva transcendència esportiva, servirà als blaugranes per 'espiar' els seus 3 pretesos de l'equip de Míchel

Al món del futbol es produeixen circumstàncies que són inevitables, que han passat sempre i que continuaran passant amb el pas dels anys. Quan un equip modest signa una temporada de somni, l'estiu següent els clubs poderosos europeus intenten 'pescar' els seus futbolistes. Ja li va passar al Leicester després d'aquella èpica Premier guanyada la 2015/16 i tot apunta que el mateix haurà de patir el Girona al final d'aquesta campanya brillant.

Gairebé del no-res, han emergit jugadors amb moltíssim talent la identitat dels quals era pràcticament desconeguda per l'espectador futboler. Noms com Artem Dovbyk, Tsygankov, Aleix García i Savinho, entre d'altres, estan meravellant el món sencer. Els telèfons dels seus agents ja estan plens de missatges d'altres equips interessant-se en el seu fitxatge.

Un dels que ja sap que intentarà caçar talent a Montilivi és el Barça. En aquest cas, més que per capritx, per necessitat. Hi ha diverses demarcacions que Xavi ha de reforçar per disposar d'una plantilla més competitiva i a Girona pot trobar aquestes peces.

A més, la relació institucional entre les dues entitats és meravellosa, i per això el Girona, a priori, no serà especialment estricte en unes hipotètiques negociacions amb el Barça. Aquest mateix estiu ja hi ha hagut diverses transaccions entre clubs: el fitxatge d'Oriol Romeu i la cessió d'Eric García.

Aleix García, aposta per al centre del camp

Una de les zones més problemàtiques als esquemes de Xavi aquesta temporada està sent la medul·lar. La fràgil situació econòmica del club va obligar Laporta a portar un recanvi low cost per a Sergio Busquets i l'aposta d'Oriol Romeu no ha sortit bé. El d'Ulldecona, encara que va començar a un nivell alt, no està a l'altura les últimes setmanes.

A més d'això, les múltiples baixes que ha patit el Barça al centre del camp obliguen el club a reforçar aquesta parcel·la. Aleix García és un dels candidats que més agrada a la cúpula directiva i al cos tècnic. El migcampista català està encaixant una campanya excel·lent.

Tant és així que fins i tot ja ha entrat en alguna convocatòria de Luis de la Fuente per a la selecció espanyola. Les prestacions d'Aleix García encaixen a la perfecció en allò que busca Xavi al triangle central dels seus dibuixos. Té 26 anys i és a l'apogeu de la seva carrera futbolística, millorant partit rere partit.

Tsygankov i Savinho per reforçar l'atac

La línia ofensiva culer tampoc no és tan fructífera com s'esperava. Jugadors com ara Ferran Torres o Raphinha no estan complint les expectatives. Per tant, Xavi valora seriosament la incorporació d'un o dos futbolistes per als flancs atacants.

Entre les possibilitats de mercat que poden aparèixer, destaquen els noms de Tsygankov i Savinho. L'ucraïnès ja s'encamina a la seva segona temporada a Montilivi, on ha evidenciat el seu enorme talent. Jugador clau a la darrera passada i amb gran habilitat per a la conducció.

Una mica diferent, encara que igual d'interessant, és el perfil de Savinho. Més elèctric i desacomplexat a l'u contra u. Veloç i talentós, encarna a la perfecció l'estereotip positiu d'extrem brasiler.

Amb tot, el duel que enfronta Girona i Barça diumenge que ve és important. No només ho serà pel que pugui passar sobre la gespa a l'àmbit esportiu, on hi ha molt en joc. Ho serà també perquè Joan Laporta i Deco estaran molt atents als seus pretesos Aleix García, Tsygankov i Savinho.