Joan Laporta mirant a un costat amb uns focus al darrere i l'escut del Manchester United

FUTBOL

Joan Laporta i el Manchester United, barallats pel fitxatge de la nova joia del Brasil

El FC Barcelona està centrant els seus esforços a detectar talent jove abans que els seus competidors, però el Manchester United també fa el mateix

Joan Laporta és conscient que el Barça passa moments de tremenda dificultat i que ha de fer alguna cosa per solucionar-ho. Ha intentat aconseguir diners per fer grans fitxatges a través de les famoses palanques i d'alguna venda, però tot té un límit. Actualment, el FC Barcelona no es pot acollir a la norma de l'1/1, per la qual cosa cal vendre per poder fer grans inversions.

Davant d'aquest delicat escenari, Joan Laporta ja ha assumit que no pot fer miracles i que ha de canviar la seva estratègia. Sempre s'ha fixat en grans jugadors, que poguessin aportar un rendiment immediat, però a causa de la manca de liquiditat el seu objectiu ha passat a ser-ne un altre molt més raonable. Sí, perquè el president, de la mà de Deco, fa uns quants mesos que estudia el panorama sud-americà per intentar trobar talent jove abans que ho facin els seus rivals.

Vitor Roque és el millor exemple d'aquest canvi de paradigma, però no pas l'únic. I és que, les últimes hores, sembla que Joan Laporta ha trobat el proper fitxatge del FC Barcelona. Un talent de 18 anys que encara no ha debutat a l'elit, però que agrada molt al Barça i al Manchester United, que s'ha sumat a la licitació.

Thalys Henrique Gomes d'Araújo, objectiu número u de Joan Laporta

Thalys Henrique Gomes d'Araújo, més conegut com Thalys, és la nova promesa del Palmeiras. El conjunt brasiler, després de donar a conèixer Endrick Felipe, que arribarà al Reial Madrid quan faci 18 anys, ha presentat en societat la seva nova gran esperança. I és que Thalys amb prou feines és més gran, però ja deixa empremta a base de gols i Joan Laporta el té al radar.

Joan Laporta estudia el mercat brasiler fa molts mesos i, amb l'ajuda de Deco, s'ha fixat en Thalys. Encara és aviat per dir si arribarà al Barça, però ja ha demostrat del que és capaç a la Copinha, anotant 3 gols en 5 partits. Un rendiment que no només ha cridat l'atenció de Laporta, sinó del Manchester United, que no es vol quedar enrere.

17 Year Old Thalys Henrique Breaks Defenses

Sigui com sigui, Thalys marcarà el proper mercat de fitxatges, ja que FC Barcelona i United el segueixen de prop. A més, a causa dels problemes del club català, el seu fitxatge és tota una oportunitat i Joan Laporta no vol deixar-lo escapar. Això sí, tot dependrà del preu que el Palmeiras posi a la seva nova joia, ja que Endrick, amb només 16 anys, ja li va costar 72 milions d'euros al Reial Madrid.