Fermín López amb un gran somriure i l'escut de l'Inter de Milà al fons
FUTBOL

L'Inter de Milà, rival del Barça al mercat de fitxatges: Fermín López ho celebra

El Barça tenia al cap portar un futbolista que ocupa el mateix lloc que Fermín López, però l'Inter de Milà també va darrere seu i li'l podria arrabassar

El Barça medita com vol fer front al mercat d'hivern sabent que serà clau per al desenllaç del curs. Els catalans s'enfronten a una ratxa adversa que ha suscitat interrogants sobre la figura de Xavi i la capacitat per guanyar títols aquesta temporada. Al club són conscients que reforçar el nivell de la plantilla és molt important, però no serà fàcil.

Davant aquest panorama, Joan Laporta i el seu equip s'han posat a treballar per estudiar la viabilitat de signar jugadors. La lesió recent de Gavi deixa un forat al centre del camp i Fermín López vol que sigui seu. Sempre que salta al terreny de joc deixa detalls de la seva gran qualitat, però la direcció esportiva té un elegit per frenar el seu ascens: Piotr Zielinski.

L'arribada que ja està tancada és la de Vitor Roque, però podria no ser l'única durant el mes de gener. El nom de Piotr Zielinski agrada molt a Xavi Hernández i seria un complement ideal per rellançar la dinàmica de l'equip. El mitjapunta polonès, que podria abandonar el Nàpols, és un futbolista amb molta classe que s'adaptaria perfectament a l'estil tan característic del Camp Nou, encara que no serà tan fàcil com sembla.

Piotr Zielinski, un cop d'efecte

El fitxatge de Piotr Zielinski suposaria un cop d'efecte per al Barça, que demostraria que vol optar a tot. Això sí, no ho tindran fàcil, i és que l'Inter també va darrere seu i el Nàpols no posarà facilitats perquè se'n vagi. Beppe Marotta, director general, va confirmar l'interès en el polonès, i li podria proposar unes condicions molt millors que les dels blaugranes.

Amb 29 anys, Piotr Zielinski ja fa vuit temporades que juga al Nàpols i és un pilar al seu equip. De tota manera, li podrien venir de gust nous reptes i el Barça estaria encantat amb el seu fitxatge, encara que Fermín López no tant. El jugador del planter no vol ningú per davant que li tregui minuts, encara que això sí, com sempre ha fet, no es rendirà fàcilment.

Mentre Fermín López destaca per depurada tècnica i el seu gran xut, el polonès és un geni veient la darrera passada, arribant des de segona línia i aportant poder físic. La seva experiència i versatilitat el converteixen en un perfil atractiu per al Barça, encara que el seu preu, 35 milions segons Transfermarkt, és prohibitiu per a Joan Laporta, així que cal esperar que acabi el seu contracte al juny.

Piotr Zielinski obre una porta i tanca la de Fermín López

El polonès va ser peça clau en la conquesta del Nàpols a l'última temporada de la Serie A, posant fi a dècades de sequera per al club italià. El possible fitxatge pel Barça seria un cop d'efecte significatiu per part de Laporta, tot i que els catalans estan molt limitats. Laporta només pot apel·lar a la voluntat de Piotr Zielinski per recalar al club, si és que en té.

Cal destacar que la possible adquisició de Piotr Zielinski afectaria principalment el paper de Fermín López, que en podria veure reduït el protagonisme. L'aposta per jugadors del planter sempre ha estat un dels trets d'identitat del FC Barcelona, i el seu gran valor ara mateix. Equilibrar l'arribada de reforços amb el desenvolupament de joves talents esdevindria un desafiament addicional per a Xavi.

Fermín celebrant un gol a la pretemporada agafant-se l'escut
Fermín, talent pur | Europa Press

Així doncs, el Barça s'enfronta a una etapa crucial a la temporada per determinar a què pot optar. La possibilitat d'incorporar Zielinski forma part de l'ansietat per tornar a ser l'equip que van ser, encara que els obstacles financers segurament tombaran l'operació. En tot cas, caldrà prestar atenció als equilibris econòmics de Joan Laporta.