Robert Lewandowski capcot mirant a Raphinha recolzat als genolls

FUTBOL

La jugada inexplicable de Robert Lewandowski contra el PSG que va sentenciar el Barça

El partit entre Barça i PSG va estar ple de detalls i Lewandowski va cometre un error greu que va passar desapercebut

Robert Lewandowski, en línies generals, no ha completat la millor temporada de la seva carrera. En 6 de les seves 8 temporades al Bayern va superar la barrera dels 25 gols a la lliga, xifra que encara no ha superat amb la samarreta del FC Barcelona. L'any passat va anotar 22 gols en lliga i aquest curs només n'ha fet 13.

És clar que Robert Lewandowski afronta la recta final de la seva carrera i que el Barça està aprofitant els seus últims moviments com a esportista d'elit. Tot i això, per molt bons que aquests siguin, el '9' del FC Barcelona ha d'oferir molt més i els seus registres comencen a resultar insuficients. A més, a les grans cites, com ara contra el PSG, no ha aparegut i cada vegada hi ha més dubtes sobre el seu futur.

De fet, Robert Lewandowski va tenir a les seves botes poder capgirar l'eliminatòria, però va decidir malament i ara ho lamenta. Sí, perquè amb 1 a 3 al marcador i a només un gol de forçar la pròrroga, l'ariet es va oblidar dels companys i va perdre una ocasió clara. Per si no n'hi hagués prou, a la primera meitat, quan l'electrònic encara marcava la victòria local, Lamine Yamal també va patir en primera persona l'egoisme del polonès.

Robert Lewandowski peca d'egoista dues vegades i el Barça ho paga davant del PSG

Al partit d'anada, Robert Lewandowski va ser, després de Raphinha, el més destacat del Barça. La seva manera d'aguantar les pilotes i distribuir-les va ser excel·lent, però pel que fa al gol va estar desaparegut tal com ha passat en el partit de tornada.

Ahir a la nit, Robert Lewandowski no va ser capaç d'ajudar en la construcció de les jugades i, a més, va tornar a quedar-se sense marcar. I no va ser per falta d'ocasions clares, ja que va acabar el partit davant el PSG amb 4 xuts, dos a porta, un bloquejat i un va sortir fora. Això sí, tot va poder ser molt diferent si els dos xuts que no van veure porteria haguessin estat dues passades, ja que les ocasions eren molt clares.

En primer lloc, al minut 20 de la primera meitat, Robert Lewandowski va controlar un mal rebuig de Nuno Mendes i es va quedar completament sol dins de l'àrea de càstig. Ara bé, el '9' no va aixecar el cap i no va veure Lamine Yamal en millor posició que ell per finalitzar la jugada, així que va decidir disparar, però se'n va anar alt. El seu xut no va tocar ni porteria i Lamine Yamal es va quedar quiet, al seu lloc, mirant-lo i amb els braços apuntant als seus peus amb cara de no entendre res.

Captura de pantalla del partit entre PSG i FC Barcelona

El segon error de Robert Lewandowski el sentencia

El primer error és greu, però no va ser determinant. Tot i això, la segona demostració d'egoisme de Robert Lewandowski sí que va tenir conseqüències. I és que la jugada en qüestió va passar al minut 87, amb 1-3 en contra i amb només un gol de distància per forçar la pròrroga.

Després d'una acció a la contra, el Barça es va plantar al camp del PSG amb Robert Lewandowski conduint la pilota. Portava Ferran Torres a la seva dreta, Joao Félix a la seva esquerra i Gündogan en segona línia; tanmateix, davant la sorpresa generalitzada, va decidir xutar. El seu xut, com no podia ser d'una altra manera, es va estavellar en un defensa del PSG mentre els seus companys es posaven les mans al cap.

Imatge del partit entre el FC Barcelona i el PSG en què Robert Lewandowski fa un xut

Ferran Torres va arribar a tirar-se a terra desesperat, mentre que Joao Félix es va quedar dret, però fent gestos evidents de no entendre res. I és que la jugada, malgrat que semblava prometedora, no tenia cap avantatge per a Robert Lewandowski, però sí per als seus companys. Una simple passada a qualsevol de les dues bandes va poder canviar el resultat del partit, encara que això no va passar i el Barça ho haurà de tornar a intentar l'any que ve.