Frenkie de Jong amb rostre pensatiu amb un escut del FC Barcelona i una imatge de la Selecció Holandesa

FUTBOL

El 'fitxatge' inesperat que ha fet reviure Frenkie de Jong

El jugador neerlandès va tornar a oferir la seva millor versió a Vitòria gràcies a un invent de Xavi Hernández

Frenkie de Jong és des de fa diverses temporades un pilar a l'esquema del FC Barcelona. El jugador neerlandès, per les seves característiques futbolístiques, encaixa perfectament al sistema de joc proposat per l'equip culer. Si bé en els primers anys no va estar gaire encertat i no va brillar com s'esperava, l'arribada de Xavi Hernández va potenciar el seu nivell futbolístic.

Potser el record de Xavi Hernández com a entrenador del FC Barcelona no serà gaire positiu. El balanç pel que fa a títols guanyats serà molt baix, però el que sí que es podrà recordar de manera positiva del tècnic català és l'evolució i la progressió que van mostrar alguns jugadors. Des que va arribar el míster de Terrassa, tant Frenkie de Jong, Pedri o Gavi han elevat el seu nivell futbolístic.

Xavi Hernández ha potenciat Frenkie de Jong

En el cas del neerlandès, podríem dir que n'és l'exemple més clar. Xavi Hernández ha estat capaç de fer que Frenkie de Jong assumeixi la responsabilitat de liderar la línia medul·lar. No només això, el jugador ha entès perfectament el que requeria el tècnic. Això ens ha portat a veure la millor versió de la tulipa des que va arribar al FC Barcelona.

Tant a la temporada actual com a l'anterior, Frenkie de Jong està sent un dels baluards de l'equip de Xavi Hernández. El neerlandès ha guanyat molt de pes a l'equip, fins al punt que la directiva no valora la seva venda. El número '21' és un dels millors actius que té el FC Barcelona i la sortida podria equilibrar el balanç financer del club.

Andreas Christensen va permetre a Frenkie de Jong tenir més llibertat

L'altre dia a Vitòria, el neerlandès va desplegar un futbol molt vistós i va demostrar la seva polivalència. La pujada d'Andreas Christensen al pivot va donar a Frenkie de Jong més llibertat de moviments, exercint així la idea futbolística que tenia Xavi Hernández i permetent tenir més incidència en la creació del joc i en la sortida de pilota.

Atès l'èxit de l'experiment amb Andreas Christensen, és força probable que el puguem tornar a veure unes altres vegades. Tenir al costat un pivot de tall defensiu permet a Frenkie de Jong centrar-se més en la fase ofensiva.

Tot i que durant diversos anys s'ha rumorejat una possible sortida del jugador, el club espera que Frenkie de Jong formi part de la plantilla la temporada que ve. Tanmateix, la situació econòmica no ha millorat i el club pretén fer una renovació a la baixa, demanant-li que redueixi el seu salari.