Iñaki Peña mirant al capdavant amb la samarreta del FC Barcelona

FUTBOL

Iñaki Peña se'n va a la banqueta, Ter Stegen torna i ho fa deixant un missatge clar

El jugador del planter hauria minvat la solidesa de la porteria blaugrana amb 32 gols encaixats en 17 partits disputats

El FC Barcelona necessita fer un cop sobre la taula a la zona defensiva. La defensa de Xavi Hernández està oferint pitjors resultats que l'any passat, cosa que fa que se'n qüestioni la solidesa. Tot i això, no només és la defensa allò que s'hauria de qüestionar.

Iñaki Peña tampoc no està ajudant que les xifres de gols en contra de l'equip es redueixin. En concret, el jugador del planter no ofereix les millors dades en lliga, amb 17 punts encaixats en 10 partits. Uns números que evidencien la ineficàcia del porter per minvar les mancances defensives dels de Xavi Hernández.

Per aquest motiu, la tan anhelada tornada de Ter Stegen és molt demandada a l'entorn culer. Un retorn que podria tenir lloc els pròxims dies i que pot solucionar moltes de les mancances.

Ter Stegen està de tornada

Ter Stegen ja està llest per tornar a trepitjar un terreny de joc en partit oficial. La seva lesió d'esquena l'ha mantingut al marge més del que s'esperava aquesta temporada. Una situació que ha fet que Iñaki Peña hagi d'assumir el seu lloc com a porter titular.

Ara bé, encara que les seves actuacions no han estat del tot criticades a Can Barça, les dades no acompanyen. Malgrat l'absència de Ter Stegen, les dades de l'alemany continuen superant les d'Iñaki Peña.

El porter català ha encaixat 32 gols en 17 partits. Una xifra molt preocupant que podria situar Iñaki Peña al focus del problema defensiu. A més, Ter Stegen, si bé ha disputat menys partits, és avalat per l'estadística amb 17 gols encaixats en 15 partits, gairebé la meitat.

Xavi Hernández té clar que per aspirar a guanyar la Champions és crucial trobar de nou el millor Ter Stegen. En aquest moment de la temporada, la solidesa de la porteria blaugrana serà vital per lluitar per grans objectius i ell ho sap. Precisament, des del seu entorn han dit que "s'ha tret un pes de sobre" després de la lesió; i el cos tècnic ha afegit que “està millor que mai”.

La solidesa defensiva suposa punts

La lliga que en la campanya passada va conquistar el FC Barcelona de Xavi va ser gràcies a la seva solidesa defensiva. Cosa que amb l'alemany ha passat i ha permès que el FC Barcelona obtingui la major part dels punts. En concret, han estat 30 de 39 els punts obtinguts amb Ter Stegen sota pals, i han deixat clar que la seva figura és crucial a l'onze de Xavi Hernández.

Ara, l''1' està de tornada i el FC Barcelona ho celebra. Iñaki Peña tornarà a la banqueta i el seu futur es decidirà a final de temporada, encara que tot fa indicar que acabarà sortint. El seu rendiment no ha estat l'esperat i és clar que no pot competir amb Ter Stegen, de manera que haurà d'anar-se'n.