El director esportiu del Barça, Deco, en primer pla amb una foto de Jorge Mendes, representant d'Ansu Fati, entre altres jugadors culers.

FUTBOL

El gran favor de Jorge Mendes a Deco i al Barça abans dels quarts de la Champions

L'agent portuguès Jorge Mendes ja prepara una gran sorpresa per al Barça en forma de venda i tot ja podria estar llest

L'agent de futbolistes Jorge Mendes no ostenta cap càrrec oficial al Barça, però ja ningú no pot edulcorar la seva enorme influència en els plans del club que presideix Joan Laporta. El magnat portuguès, que disposa d'un immens cartell de jugadors, manté una relació excel·lent amb el president del club Joan Laporta i amb l'actual director esportiu del Barça, Deco. Tant és així que, a poques hores d'arrencar els quarts de final de la UEFA Champions League, Jorge Mendes ja hauria fet un gran favor al club culer.

La relació entre el president del Barça, Joan Laporta, i l'agent de futbolistes Jorge Mendes ha passat pels més i pels seus menys, però històricament sempre s'han entès. Laporta confia molt en el portuguès i, per aquest motiu, intenta mantenir una bona relació amb ell per tenir moltes sortides i eines en el canviant món del futbol. I una d'aquestes sortides és la que necessita trobar immediatament el president del Barça, fart d'empassar-se amb una situació tan desesperant com preocupant.

I és que, com ja expliquem en anteriors episodis, el Barça està obligat a començar a fer els deures amb molta antelació per poder arribar en condicions al mercat de fitxatges. Un mercat de fitxatges que es preveu mogut a Can Barça, especialment en la faceta de les sortides, moltes obligatòries per poder generar fairplay financer per fitxar nous perfils. En aquest sentit, el Barça s'ha tornat a veure obligat a estirar un Jorge Mendes que, pràcticament sense descans, continua treballant per satisfer els interessos dels uns i dels altres.

Deco pren una gran decisió a hores d'arrencar els quarts de final de la Champions: una perla de la Masia, venda segura

La temporada arriba al punt més decisiu i el portuguès Deco, pràcticament sense descansar ni un dia, ja treballa amb la vista posada al més enllà. I és que així ho obliga la situació de l'entitat culer, que haurà de reforçar diverses posicions no sense avançar abans en matèria de vendes. Aquesta faceta és, precisament, una de les grans preocupacions de Deco, que sap que molts dels futbolistes secundaris del Barça tenen grans fitxes i poc interès per sortir.

Tenint en compte la tessitura econòmica de l'entitat culer, és imprescindible que el mercat de fitxatges es comenci a rastrejar a partir d'aquest mateix mes d'abril del 2024. I, de la mateixa manera, resultarà vital que, perquè se'n puguin incorporar de noves cares, davant s'aconsegueixin tancar sortides de futbolistes que han perdut pes i pràcticament tot el crèdit.

En aquest punt és quan el Barça i el Deco esperen que entri en acció l'agent de futbolistes Jorge Mendes, un dels actius del món del futbol més aviat connectat. De fet, el mateix Deco ja s'hauria reunit amb Mendes per intentar que una perla de la Masia no torni al Barça i que, per tant, faci les maletes immediatament. Al Barça reconeixen que no serà fàcil, però, com no podia ser d'una altra manera, tampoc descarten cap escenari avui dia.

El gran favor de Jorge Mendes a Deco i al Barça abans dels quarts de la Champions League

Segons ha avançat 'Relevo' i ha pogut confirmar aquest digital, Joan Laporta vol vendre Ansu Fati sigui com sigui aquest proper mercat de fitxatges d'estiu del 2023. L'extrem espanyol conserva mercat a Anglaterra i es calcula que podria sortir per una quantitat propera a 40 milions d'euros. El Barça sap que perdrà diners amb l'operació, ja que el futbolista tampoc no ha gaudit de grans moments futbolístics al Brighton anglès que dirigeix l'italià Roberto De Zerbi.

Ansu Fati assenyala al capdavant amb un dit sobre un fons groc
Ansu Fati té molt complicat tornar a vestir els colors del Barça la temporada vinent | @FCBarcelona

Ara bé, el club culer vol que, malgrat que no se'n tregui una gran quantitat econòmica, Ansu Fati no torni a la discplina del Barça a finals de temporada. Jorge Mendes ja ho sap i, per tant, té un complicat paper per davant: ajudar el Barça sense perjudicar Ansu Fati, futbolista que també representa des de fa alguns anys. En aquesta direcció, segons explica 'Relleu', Mendes estaria disposat a portar Ansu Fati a l'Atlètic de Madrid a canvi de Joao Félix, que seguiria vestint els colors del club culer.

Tant Ansu Fati com Joao Félix veurien amb bons ulls una operació que sembla complicada, però que comptarà amb l'estratègia i direcció del lusità Jorge Mendes. Deco ja espera nous moviments a poques hores que arrenquin els quarts de final de la Champions, competició vital per al Barça pel que fa a l'esportiu i l'econòmic.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: