Frenkie De Jong mirant a l'estesa amb la samarreta del FC Barcelona

FUTBOL

La postura de Frenkie de Jong que deixa el seu futur a l'aire

El jugador neerlandès ha estat notícia aquests darrers dies i la seva continuïtat al Barça no està assegurada

La temporada 2022/23 està en plena disputa, però els clubs ja tenen els ulls posats al curs següent. La planificació de la plantilla comença amb mesos d‟antelació i les direccions esportives comencen a contactar amb jugadors que acaben contracte ia rastrejar el mercat.

En el cas del FC Barcelona, el projecte també necessita trobar un nou llogater per a la banqueta. Xavi Hernández va anunciar fa unes setmanes que deixarà el càrrec d'entrenador quan finalitzi aquesta campanya, i el club ha de trobar un recanvi. Han sonat molts noms com a possibles candidats, però encara és aviat per conèixer qui serà el nou entrenador blaugrana.

Un cop dit això, el Barça ha de reforçar l'equip. La urgència principal és incorporar un pivot de garanties, però el rendiment individual de molts jugadors fa que potser calgui apuntalar alguna línia més enllà de la del centre del camp. La defensa ha mostrat moltes debilitats i, en atac, manca qualitat per resoldre partits quan el col·lectiu no sigui capaç de fer mal.

Frenkie de Jong, protagonista aquests darrers dies, no dissipa els dubtes pel que fa al seu futur

El Barça no ha jugat aquesta setmana, però Frenkie de Jong ha estat notícia. Segons va apuntar Lluís Canut al programa 'Onze', el neerlandès estaria disposat a sortir. Ha apuntat que està decebut amb les expectatives que tenia en arribar al club i s'estaria plantejant la continuïtat.

Així mateix, 'Mundo Deportivo' ha avançat un altre gest que incrementa els dubtes respecte al futur de Frenkie de Jong al Barça. El diari assenyala que el Barça li va oferir fa 3 mesos la renovació, però encara no hi ha hagut resposta per part del neerlandès.

L'entitat vol ampliar el contracte del futbolista i segellar-ne la continuïtat. A més, la proposta no inclou una rebaixa salarial. Frenkie de Jong finalitza el seu vincle contractual el 2026 i el Barça voldria allargar la seva estada.

La no resposta del neerlandès ha sembrat la incertesa al si del club. El Barça espera que Frenkie respongui i sigui honest però, en el cas que decideixi sortir, que ho comuniqui directament, segons apunta Mundo Deportivo.

Caldrà estar atent i veure què passa amb l'exjugador de l'Ajax, però la continuïtat de Frenkie de Jong al club és, per ara, una incògnita. El club, a més, necessita vendre per tenir més marge de maniobra per fitxar al proper mercat d'estiu. Segurament caldrà esperar a conèixer el nou entrenador per saber si compta amb ell o no.