Frenkie de Jong mira a l'estesa amb una mà recolzada a la barbeta
FUTBOL

Frenkie de Jong, el futur i els fitxatges: el Barça ha de prendre una decisió vital

S'espera que tant el FC Barcelona com el mateix jugador neerlandès iniciïn converses pròximament

La mala situació financera que viu el FC Barcelona està condicionant i molt la faceta esportiva. El club, durant els darrers anys, s'ha esforçat pràcticament a fitxar agents lliures, per així no haver de fer esforços econòmics mitjançant traspassos. Els exemples més clars són les incorporacions de Christensen, Íñigo Martínez i Gündogan, també hi ha els casos de Kessié i d'Aubameyang, però ells ja van sortir del club.

El FC Barcelona necessita fer reforços perquè Xavi Hernández pugui competir fins al final de la temporada. Davant d'això, l'equip ha de prioritzar quines posicions s'han de millorar, ja que, a causa de la situació econòmica que afronta el club, no es podran fer totes les incorporacions que el tècnic volgués. Els últims rumors indiquen que Vitor Roque serà l'elegit per a la faceta ofensiva, però el club planeja intentar fer més fitxatges.

Frenkie de Jong ha de prendre una decisió molt important

Per fer-ho, primer el FC Barcelona vol tancar una renovació a la baixa d'un jugador molt important com Frenkie de Jong. El neerlandès és el jugador que té el salari més elevat de tota la plantilla. Per al club, és molt crucial poder tancar la prolongació contractual del centrecampista, perquè així es podria generar espai al Fair Play que permetria la inscripció de nous fitxatges.

Frenkie de Jong és molt fonamental per a l'esquema de Xavi Hernández. Sense el jugador, el rendiment de la plantilla no ha estat el mateix i la seva absència ha causat diverses ensopegades a l'equip. El '21' sempre ha mostrat el seu desig de continuar formant part de la dinàmica culer, per la qual cosa s'espera que la seva renovació no s'allargui gaire.

Frenkie de Jong, clau per al futur del FC Barcelona

Si tingués lloc en el termini que el FC Barcelona estima, que seria abans de l'inici del mercat de fitxatges hivernal, la junta directiva guanyaria temps per fer més d'una incorporació. L'actual salari de Frenkie de Jong suposa un problema per a l'economia culer, l'entitat ja no es pot permetre aquests contractes i s'espera una reducció dràstica.

Si no es produeix, el club podria optar per vendre el jugador en finalitzar la temporada, ja que amb el seu gran rendiment el seu valor al mercat ha pujat. El neerlandès és un dels actius millors valorats de tota la plantilla culer. La seva venda seria molt rellevant per sanejar els comptes de l'entitat i per intentar reforçar diverses posicions de l'equip.

El futur de Frenkie de Jong és en l'aire. Les pròximes setmanes s'esperen que siguin clau per saber si la continuïtat del '21' és possible al FC Barcelona.