Xavi Hernández mirant cap amunt amb Joan Laporta al costat amb la mirada perduda
FUTBOL

El fitxatge que Xavi va fer fora del Barça brilla a Europa i Joan Laporta se'n penedeix

Un jugador que va fer el seu debut amb el tècnic català, ara triomfa a Europa

La Masia del Barça, sens dubte, és una fàbrica de talent. En els darrers anys, hem vist com jugadors de les categories inferiors del club culer han ascendit al primer equip. Només uns quants afortunats han tingut la capacitat de mantenir-se sota les ordres de Xavi Hernández.

A l'actual temporada, Lamine Yamal, Pau Cubarsí, Héctor Fort, Fermín López i Marc Guiu s'han consolidat al primer equip del Barça. Xavi Hernández, probablement afectat per la delicada situació econòmica que passa el Barça, ha estat un dels entrenadors que més joves del filial ha fet debutar.

El Barça va vendre Ferran Jutglà per cinc milions d'euros

La temporada passada, Alejandro Balde, Marc Casado, Ilias Akhomach, Mika Marbre o Chadi Riad van fer el seu debut amb el primer equip. Però només arribar Xavi Hernández, joves com Estanis Pedrola o Ferran Jutglà també van tenir les seves oportunitats de jugar amb el primer equip del Barça.

El davanter va deixar bones impressions quan va saltar al terreny de joc i aquell mateix estiu, va abandonar la disciplina culer per posar rumb al Bruges. El Barça, que necessitava ingressar una quantitat elevada aquell estiu, va decidir vendre Ferran Jutglà per 5 milions d'euros. Allà, el del planter culer s'ha consolidat com una peça important a l'equip i compta amb la confiança del tècnic. Segons Transfermarkt, el jugador va agafar un valor de 14 milions d'euros.

Ferran Jutglà brilla al Bruges i disputarà les semifinals de la Conference League

A la seva primera temporada, el jugador va ser un dels més destacats de l'equip, aconseguint anotar un total de 15 gols, a més de repetir 7 assistències. Al principi de l'actual temporada, el català va perdre protagonisme i no estava comptant amb gaires minuts. Tot i això, el català va ser capaç de canviar la dinàmica a base de gols i ha tornat a recuperar la titularitat. Actualment, suma un total de 10 gols i 7 assistències.

A més, Ferran Jutglà ha estat l'heroi del Bruges l'actual setmana, ja que ha estat partícip amb dos gols aconseguir la classificació a les semifinals de la Conference League per a l'equip belga. La gran temporada que està realitzant us està servint per revalorar-se i és possible que el pròxim estiu abandoni la Pro League a la recerca d'un altre repte professional en una lliga de més nivell.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: