Muntatge de Vitor Roque amb una samarreta de fons del FC Barcelona
FUTBOL

El fitxatge de Vitor Roque amaga un secret: el seu dorsal al Barça no serà el '10'

L'arribada del davanter brasiler està molt propera i haurà de prendre una decisió molt important les pròximes setmanes

A la rica història del FC Barcelona, nombroses llegendes han deixat una marca inesborrable en lluir números icònics a l'elàstica blaugrana. Aquests jugadors no només van destacar en el terreny de joc, sinó que van convertir els dorsals en símbols de transcendència i llegat al club. Amb l'arribada imminent de Vitor Roque, la junta directiva liderada per Joan Laporta està immersa en la preparació de la seva arribada a la Ciutat Comtal.

La incorporació de Vitor Roque al FC Barcelona està programada per a finals de desembre. Amb la lesió de Gavi, la directiva ha aconseguit obtenir el marge salarial suficient perquè el brasiler aterri a Montjuïc. El davanter, que encara no té assignat cap número, haurà de prendre una decisió que pot marcar la resta dels seus dies com a jugador culer.

El FC Barcelona pot estar negant a Vitor Roque que llueixi el '10'

Encara que s'ha especulat que Vitor Roque podria ser el següent a vestir el número '10' del FC Barcelona, tot fa indicar que no serà així. La unió que manté l'entitat catalana amb Nike podria haver implicat que el nou talent emergent brasiler pogués haver lluït el mític dorsal blaugrana. Tanmateix, a la directiva de Joan Laporta tenen un altre pensament.

Des de la partida de Leo Messi, el FC Barcelona va experimentar una pèrdua significativa en termes de projecció mundial. La seva absència va afectar tant l'àmbit esportiu com l'econòmic, amb una disminució notable a les vendes de samarretes del club. L'arribada de Robert Lewandowski, si bé va reforçar la presència internacional de l'equip, no ha estat exempta d'alts i baixos en el rendiment del davanter polonès.

Vitor Roque haurà de prendre una decisió

S'esperava que, amb l'arribada de Vitor Roque, el jugador pogués lluir el 10'. Aquesta decisió podria haver significat l'increment de venda de samarretes. Tot i això, Joan Laporta desitja atorgar el mític dorsal a un jugador amb més experiència i bagatge a Europa. Així intentaria atreure el màxim públic possible, oferint als aficionats culers un autèntic 'crac'

Davant d'això, Vitor Roque finalment haurà de portar un dels següents números que estan disponibles: 12, 16, 24, 25. El davanter ha estat lluint el '9' al Club Athletico Paranaense, però Robert Lewandowski és qui ocupa aquest dorsal a la plantilla actual. Anteriorment, el brasiler ha lluït tant el '39' i el '27', però aquest últim el té assignat Lamine Yamal.

Malgrat que Ansu Fati va ser l'últim a portar el 10, el futur del jove espanyol encara està per definir-se, atès que la seva continuïtat al club és tota una incògnita. Vitor Roque no sembla ser el següent elegit per portar el '10', Joan Laporta vol assignar el mític dorsal a un jugador amb més carisma que el brasiler.