Robert Lewandowski en primer pla mirant al cel amb Vitor Roque al fons amb la samarreta del Brasil
FUTBOL

El fitxatge que jubilarà Robert Lewandowski no és Vitor Roque: el Barça prepara 50 M€

Aquest futbolista compta amb pocs minuts al seu equip actual amb què ha tingut les seves llums i ombres

Vitor Roque serà, tard o d'hora, el nou davanter del Barça, encara que la idea del club és que ho sigui ja. La falta d'ariets a Montjuïc fa que els blaugranes vulguin que el futbolista estigui com més aviat millor a les ordres de Xavi Hernández. En principi, el brasiler competirà amb Robert Lewandowski per aquest lloc de referència en l'atac.

Tot i això, l'edat del polonès (35 anys) fa que el Barça hagi de buscar-li un reemplaçament a mitjà i llarg termini. A priori, el titular al FC Barcelona del futur hauria de ser Vitor Roque, però el club sap que necessita una alternativa. Per aquest motiu, Joan Laporta i Deco s'hi han posat a treballar per buscar un possible reemplaçament a Robert Lewandowski.

Diversos podrien ser els candidats per ser aquest segon '9' que estan buscant des del club. Des de jugadors del planter que estan destacant com ara Pau Víctor o Marc Guiu, fins a altres opcions que venen de fora poden ser els elegits. Tot i això, el Barça té al cap un favorit, algú per qui fa molt de temps que sospiren.

Julián Álvarez, la temptació del Barça per a 2024

Aquest gran sospir que tenen Joan Laporta i Deco per fitxar per al Barça és l'atacant del Manchester City, Julián Álvarez. L'argentí és un habitual a l'agenda blaugrana des de la seva gran explosió a la seva etapa a River Plate. No obstant això, també va ser un gran interès per a Pep Guardiola i el seu Manchester City, que finalment es van emportar el davanter.

Julián Álvarez celebrant amb el Manchester City
Julián Álvarez és objectiu del Barça des de fa diversos anys | Europa Press

Ara, amb l'arribada del 'Cyborg', Erling Haaland, els minuts de Julián Álvarez s'han reduït. Tanmateix, Guardiola el considera important i intenta donar-li minuts perquè sigui protagonista, sempre que pot. Però això sembla que no és suficient per a l'internacional, qui vol triomfar en un gran equip a Europa.

Al Barça, Julián Álvarez podria destacar i tenir aquest èxit que fa temps que busca. Malgrat la situació de Vitor Roque, la veritat és que tots dos podrien associar-se d'una gran manera. Tots dos poden jugar tant per dins com per fora i són molt ràpids, potents i amb olfacte golejador.

Aquests quatre elements que caracteritzen tant Roque com Julián Álvarez fa que siguin el tàndem perfecte. Aquest fitxatge, a més, generaria una gran il·lusió a l'afició blaugrana, que tornaria a entusiasmar-se amb un jugador argentí després de la marxa de Leo Messi.

Fa temps que el Barça sospira per ell, però el seu valor, 80 milions, sembla entorpir l'operació, ja que el club no es pot permetre aquestes despeses. Encara que el seu preu és alt, els blaugranes no es rendiran i planegen llançar una ofensiva aquest pròxim estiu. Més encara tenint en compte un petit punt que pot fer que tot sigui més fàcil.

Una condició en el seu contracte apropa Julián Álvarez al Barça

Aquest petit punt sembla que és al seu contracte, ja que l'enllaç que té Julián Álvarez amb el Manchester City té una clàusula. Aquesta clàusula estipula que el preu del jugador és de 50 milions d'euros, i per això el Barça ho pot tenir una mica més fàcil. Aquest preu va ser pactat en el contracte que va signar l'agost de 2022, a més que es va pactar un contracte fins a l'any 2028.

Aquest preu, però, fa que el Barça no sigui l'únic a interessar-se a l'argentí. El Reial Madrid també va darrere de Julián Álvarez i és una opció per als blancs en cas que no arribi cap estrella. Kylian Mbappé o Erling Haaland són al punt de mira blanc, però si no és el cas, l'argentí és la possibilitat més real.

Sigui com sigui, l'única cosa certa és que Julián Álvarez pot ser un dels jugadors de qui més es parlarà l'estiu que ve. L'argentí vol ser important en un gran club a escala europea, i això li ho podria oferir el Barça. Ara bé, el Reial Madrid també està a l'aguait, per la qual cosa caldrà veure on se'n va Julián Álvarez finalment.