Muntatge de Ferran Torres en primer pla amb un ratolí amb els ulls vermells a un costat i un tauró al mig del mar a l'altre

Ferran Torres ja no és un tauró: El seu nou rol el converteix en un ratolí

El '7' del Barça té una nova funció a l'equip després del seu gran inici de temporada

Ferran Torres està sorprenent al Barça en aquest inici de temporada. El curs passat no va fer un bon paper i va arribar a ser a la rampa de sortida, però ara tot ha canviat. El canvi de mentalitat i bones actuacions l'han portat a demostrar el nivell que se li suposava quan va fitxar i pel qual Xavi va insistir tant.

Ferran Torres es va proposar fer un canvi físic i mental des de la darrera ruptura sentimental. A la vista hi ha que, a més d'estar jugant amb confiança, va tornar més fort de les vacances i decideix millor sobre la gespa. Un canvi que l'ha transformat per bé, i és que ell mateix s'autocataloga com un “tauró”.

Tot i això, en les últimes setmanes, aquest tauró ha desaparegut. I no perquè no ho estigui fent bé o hagi baixat el nivell, sinó perquè Xavi li ha trobat un altre rol sobre la gespa. Tot i haver destacat sempre com a extrem, la baixa de Lewandowski i l'absència de Vitor Roque l'han portat a reconvertir-se en un ratolí de l'àrea.

Ferran Torres estirant-se la samarreta i mostrant el seu dorsal després de marcar
Ferran Torres celebra un gol | @ferrantorres

Ferran Torres, un '9' provisional

Al cap de Xavi Hernández no estava comptar amb Ferran Torres com a davanter centre, però les circumstàncies l'obliguen. L'ariet valencià està tenint la seua gran oportunitat per demostrar la seua vàlua davant l'absència del polonès i no està desentonant. Els seus gols, de fet, han donat punts.

És cert que en lliga, els tres que porta els va ficar a les cinc primeres jornades i jugant d'extrem. Però el canvi de posició no l'ha influït en el seu rendiment, i n'és una mostra que el gol més important el va marcar fent de nou. En un duríssim partit de Champions, davant el Porto, va haver de substituir Lewandowski al 34' i va acabar donant els tres punts al Barça amb una gran diana abans del descans.

Ferran Torres cerca el seu lloc

Ferran Torres mai ha estat de marcar molts gols, però sempre ha amenaçat àrea i ha estat diferencial a l'últim terç. A València fins i tot va arribar a jugar algunes vegades com a segon punta, ja que no només n'aporta tants, sinó que és un gran passador i sap llegir el joc a la perfecció.

La temporada que més gols va arribar a fer va ser la primera al Manchester City, amb set en 1306 minuts. Ara busca reivindicar-se amb uns números que li donin força, i trobar el seu lloc en aquest Barça cada cop més fort. La lesió de Lewandowski li permet canviar la seva posició al camp i actuar més a l'àrea, on ja ha demostrat que pot ser determinant.

De fet, amb la Selecció Espanyola, tot i no jugar sempre de '9', té uns registres molt bons de cara a gol. Segons dades de Transfermarkt, Ferran Torres acumula 17 gols en 37 partits, o el que és el mateix, és un autèntic ratolí d'àrea i només li falta aplicar-ho definitivament al Barça.