Per què el Barça s'ha gastat més diners que mai? Quatre jugadors, assenyalats
El club blaugrana bat rècords en despesa per un excés inhabitual d'acomiadaments de diversos esportistes
El FC Barcelonava batre rècords de despesa la temporada passada. Mai no s'havia gastat tants diners en un mateix exercici econòmic. El club blaugrana va tancar la temporada 2022-2023 amb beneficis, però amb 1.165 milions de despeses. Entre aquesta quantitat destaquen 100 milions que, a inicis de campanya, no estaven per res pressupostos. A què es deu aquesta despesa extraordinària?
L'entitat culer creix i, gràcies a la seva globalitat, cada vegada genera més quantitats de diners, però això és una cosa que també pot repercutir en les despeses de gestió i activació d'un club que aquesta temporada va gastar més que mai.
D'on prové la despesa extraordinària del FC Barcelona?
El cost de la primera plantilla de futbol ha estat i continua sent el tendó d'Aquil·les de l'economia del FC Barcelona. Avui dia, i segons l'exposició del vicepresident econòmic, Eduard Romeu, el Barça destina prop de 676 milions d'euros a mantenir l'equip masculí. Una xifra que es va reduint, a diferència de les catalogades 'despeses extraordinàries o altres', que aquest any s'han xifrat en 171 milions d'euros.
El club ho va detallar i va explicar que aquesta partida suposava un 15% del total de la despesa per un simple i clar motiu. Gairebé la meitat d'aquesta quantitat s'ha destinat als acomiadaments d'esportistes que, després del tancament del mercat d'estiu, ja no formen part de l'entitat blaugrana. Futbolistes, jugadors de bàsquet i altres tipus d'assalariats que van ser acomiadats durant el passat exercici per evitar sobrecarregar els posteriors.
Per què acomiadar si el Barça també ha d'assumir les seves liquidacions?
Com diu el refrany, no deixis per demà el que puguis fer avui. I així mateix ho va fer el FC Barcelona liderat pel vicepresident econòmic, Eduard Romeu, que gràcies a les 'palanques' va decidir afanyar-se i liquidar molts d'aquests actius del club que, a més, comptaven amb sous ascendents. Les 'palanques', en aquest cas, van permetre que el club blaugrana tanqués l'any en positiu, però aquesta temporada l'objectiu és no dependre'n.
En aquest exercici passat (2022-2023), el Barçaes va anotar unes pèrdues per valor de 58 milions d'euros després de la finalització de contractes o traspassos com els de Jordi Alba, Gerard Piqué o com els dels jugadors de bàsquet Nikola Mirotic i Cory Higgins. Pèrdues esportives i econòmiques a curt termini que, en la majoria de casos, suposen un estalvi imprescindible per recuperar-se al mitjà i llarg.
Més notícies: