Ilkay Gündogan i Jude Bellingham amb els braços oberts
FUTBOL

Jude Bellingham sentencia El Clàssic: el Barça no aprofita les seves oportunitats

El Clàssic ha deixat molts moments interessants i te'ls expliquem tots

El Clàssic entre el Barça i el Reial Madrid no ha defraudat, ja que el xoc ha estat realment intens, amb jugades polèmiques i gols. Això sí, finalment el resultat ha estat favorable als blancs, la veritat és que Xavi Hernández ha deixat contra les cordes Carlo Ancelotti. El marcador final ha estat de 1 a 2, però la realitat és el resultat no reflecteix el que s'ha vist sobre el verd.

La primera meitat del Reial Madrid ha estat realment nefasta i Ilkay Gündogan només ha necessitat sis minuts per obrir el marcador. El '22' ha agafat l'esfèric a la frontal de l'àrea, i després d'una paret infructuosa amb Ferran Torres, la pilota ha quedat solta a prop de Kepa i no ha perdonat. A partir d'aquell moment, el partit ha pres un ritme nou, ja que els de Carlo Ancelotti han hagut d'esperar el descans per refer-se.

El Barça no aprofita el seu avantatge

Tot sembla indicar que la pressió ha passat factura al Reial Madrid els primers 45 minuts. I és que la jugada del primer gol ha estat un cúmul d'errades defensives. Per començar, Vinícius i Rodrygo s'han desentès de la marca de Gündogan, que ha pogut progressar realment tot sol, però no han estat els únics culpables del gol del Barça. I és que Tchouaméni, Rüdiger i Carvajal s'han quedat mirant, mentre que Alaba no ha estat tan contundent com hauria de fer.

A partir d'aquell moment, el Barça ha dominat encara més el partit i Fermín López ha tingut l'oportunitat d'ampliar el marcador, però ha topat amb el pal. Ho ha fet després d'un magistral robatori de Gavi a Kroos a la frontal que l'ha deixat completament sol davant de Kepa. Sens dubte, Xavi Hernández ha passat la mà per la cara a Carlo Ancelotti amb el plantejament i l'italià no ha pogut reaccionar fins al descans.

El Barça ha presentat un onze amb moltes novetats i el Reial Madrid ha topat amb moltes dificultats. Amb Joao Cancelo i Alejandro Balde amb llibertat i amb un Fermín López omnipresent, la primera meitat no ha tingut color, tot i que a la segona part tot ha estat diferent.

Jude Bellingham, una altra vegada

La primera meitat no ha tingut color i el Barça l'ha dominat de cap a peus. Gavi, Gündogan i Fermín han creat un triangle molt sòlid al centre del camp i Joao Félix ha causat molt de perill a dalt. El Reial Madrid no sap per on li venia el perill i ha hagut d'esperar el descans per escoltar els consells de Carlo Ancelotti.

El tècnic italià ha instat els seus a estrènyer molt més amunt i així ha estat. El Reial Madrid ha saltat al segon temps amb ganes de capgirar el marcador i de buscar els errors del Barça a la sortida, però només Jude Bellingham ha estat capaç d'anotar gol, i ho ha fet per partida doble. El primer l'ha enviat al fons de les malles després de controlar un rebuig a la frontal de l'àrea i connectar un xut potentíssim davant del qual Ter Stegen no ha pogut fer res. El segon, en canvi, ha tornat a aprofitar una pilota perduda a l'àrea per sentenciar el partit.

Sens dubte, Jude Bellingham sembla estar tocat per una vareta màgica , ja que ja porta deu gols a LaLiga i el primer d'avui ha estat un autèntic golàs. Just quan més ho necessitava el Reial Madrid, el '5' s'ha tret una fuetada imparable per posar l'1 a 1 a l'electrònic. És cert que no ha aparegut gaire al llarg del partit, però ho ha fet just en el moment de més necessitat, per empatar i per donar la victòria.

En definitiva, el Càsic ha acabat amb victòria per als blancs i Carlo Ancelotti respira alleujat. El partit s'havia posat molt costa amunt per al Reial Madrid i Jude Bellingham ha hagut de sortir al rescat. D'altra banda, el Barça pot anar força satisfet, ja que ha tingut els blancs contra les cordes durant gran part del partit, i malgrat la derrota final, Xavi Hernández ha demostrat a Carlo Ancelotti com es fan les coses.