Raphinha mostra el seu enuig

Deco haurà de parlar amb Raphinha després de conèixer la decisió de Joan Laporta

L'ex representat de Deco té problemes al FC Barcelona

Els darrers mesos per a Raphinha no estan sent fàcils. L'exjugador del Leeds va arrencar la temporada 23/24 amb una expulsió a la primera jornada de Lliga, que el va inhabilitar fins a dues jornades. Per tant, la seva absència va donar peu a la irrupció de l'emergent estel: Lamine Yamal. I és que el del planter, amb tan sols 16 anys, desperta més il·lusió entre els seguidors del FC Barcelona.

Si bé Raphinha va ser crucial per conquerir la passada Lliga, garantint fins a 21 punts amb els seus 7 gols i 7 assistències, la seva situació ha fet un gir radical aquest curs. I és que el brasiler ha passat de ser una peça fonamental per al'esquema de Xavi a convertir-se en un futbolista de rotació. Exemple d'això és la reducció de minuts després de la seva sanció, havent disputat únicament 3 partits com a titular de 6 possibles.

Paral·lelament, el de Porto Alegre va patir una lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta i va romandre un mes de baixa. Per això haurà de tornar als terrenys de joc amb menor rodatge i més competència al front d'atac del FC Barcelona.

El FC Barcelona incorpora nous talents

El FC Barcelona ha incorporat dos nous jugadors d'alt calibre en atac per al planter. Primerament, Lamine Yamal, que ja va obtenir minuts a la 22/23, però que ha acabat assentant-se al primer equip després d'una excel·lent pretemporada. I temps després, João Félix, un vell desig de Joan Laporta que ha acabat complint sobre la botzina del mercat de fitxatges.

Així mateix, amb la suma de dos extrems amb pura verticalitat, la figura de Raphinha queda relegada a un segon pla. Tot i això, João encara no es troba sota domini total del Barça, ja que el portuguès ha recalat a la Ciutat Comtal com a cedit. Per això, si la seva progressió a Can Barça continua així, el seu fitxatge és un fet segons va confirmar Joan Laporta.

Per tant, si el Menino d'Ouro s'acaba vestint com a culer de manera definitiva i Lamine segueix cremant etapes tan vertiginosament, Raphinha quedaria relegat definitivament com a suplent. Faceta per la qual no se'l va fitxar, ja que es va sumar a la disciplina blaugrana com un futur titular.

Joao Félix posa al costat de Joan Laporta amb la samarreta del FC Barcelona
Joao Félix amb Joan Laporta | Twitter, @carpetasFCB

El FC Barcelona necessita fer caixa

No és un secret que el Barça necessita recuperar diners per curar les seves deficiències econòmiques i continuar progressant en el seu nou projecte. El primer a saber-ho és el president, Joan Laporta, que va confiar cegament en el seu ull dret, Deco, per al fitxatge de Raphinha.

Això sí, el seu fitxatge no ha resultat quallar com s'esperava, principalment perquè al Leeds va demostrar ser un futbolista més vertical que la versió actual de 'Rapha' a Barcelona. Una aposta que al seu dia va ser un desemborsament per al FC Barcelona, ni més ni menys que 58 milions d'euros.

És per això que Laporta sap que l'extrem brasiler és dels jugadors que té més mercat del planter. Encara té 26 anys i un valor de mercat que rondaria els 60 milions d'euros. Unes característiques idònies per rebre una suculenta oferta per Raphinha, que davant la competitivitat i la situació financera del club, ha deixat de ser tan imprescindible per al conjunt blaugrana.