Joao Cancelo i Sergi Roberto amb la samarreta del FC Barcelona
FUTBOL

Joao Cancelo i Sergi Roberto comparteixen el mateix problema

El lateral portuguès ha de millorar la feblesa defensiva

Joao Cancelo és una de les incorporacions que el FC Barcelona va dur a terme a l'última hora d'aquest darrer mercat estiuenc. El futbolista procedent del Bayern Munic va començar la temporada amb un alt rendiment, guanyant-se la titularitat en una posició en què el conjunt de Xavi Hernández no té gaires alternatives. Tot i això, hi ha diversos punts en què el lateral ha de millorar per dur a terme la seva tasca millor del que podria fer-ho Sergi Roberto, que també flaqueja en les mateixes consignes que el portuguès.

Una és el seu aspecte defensiu. En els darrers partits, s'ha observat com Joao Cancelo aconseguia molts mèrits a favor del joc ofensiu del FC Barcelona . Tot i això, també s'ha vist com aquesta posició a nivell defensiu quedava minvada, cosa que sens dubte no és bona de cara a un lateral. D'aquesta manera, els 9 gols a 10 partits dels blaugranes en aquest inici de temporada podria estar relacionat amb corregir la rereguarda defensiva de l'equip.

Jules Koundé, el gran beneficiat

El central francès ha aconseguit recuperar la posició natural després de l'arribada de Joao Cancelo. Amb les seves formidables actuacions ofensives en els darrers partits, el tècnic blaugrana ha decidit deixar-li el lateral dret al portuguès perquè Jules Koundé pugui tornar a jugar al centre de la defensa. Per això, un dels jugadors que més s'ha beneficiat de la bona feina del portuguès ha estat l'ex del Sevilla FC.

Joao Cancel·lo amb cara d'ensurt sobre un fons blanc i negre
Joao Cancelo deixa dubtes enrere | Europa Press

Tot i això, al canviar de rol Joao Cancelo, Xavi haurà de buscar la fórmula perquè el lateral dret no suposi un forat per a la solidesa defensiva de l'equip. En aquest sentit, la construcció de joc i els centres laterals amb perill del portuguès podrien no ser suficients perquè la posició del lateral dret blaugrana es consideri coberta. Un fet, que ja li passava en equips com el Manchester City o el Bayern de Munic.

Un nou esquema per a Xavi

El tècnic del FC Barcelona haurà de buscar la manera de dur a terme una alineació en què s'inclogui el portuguès a l'esquema de joc i hi hagi una major rigidesa a nivell defensiu. D'aquesta manera, el sistema defensiu blaugrana haurà de canviar si vol recuperar la solidesa defensiva de la temporada passada al campionat de Lliga. De moment, els de Xavi han encaixat 6 gols en els darrers tres partits, sent dos gols en cada partit els que ha patit el seu porter Ter Stegen.

I és que, tal com li passa a Sergi Roberto, el portuguès flaqueja clarament a l'hora de prendre responsabilitats defensives. En atac és clar que és un dels millors del món, però en defensa l'agafen l'esquena amb facilitat i moltes vegades perd la marca. Davant aquest escenari, Xavi bé haurà de posar ordre canviant l'esquema o parlant directament amb Joao Cancelo.

Sergi Roberto lluitant una pilota
Sergi Roberto és molt tou en defensa | Europa Press

En definitiva, el FC Barcelona continua necessitant un futbolista que ocupi el lateral dret de manera definitiva. Sergi Roberto i Joao Cancelo deixen molts dubtes enrere i això mai no és bo per a la confiança de l'equip. Moltes vegades, Jules Koundé era l'apaga focs, però ara amb la seva lesió hauria de ser Ronald Araújo qui prengui el comandament.