Joan Laporta mira de reüll Frenkie de Jong, que posa en primer pla

El Chelsea trenca les il·lusions de Joan Laporta i li fa un favor a Frenkie de Jong

El Chelsea i el FC Barcelona, rivals directes en aquesta operació

Frenkie de Jong és indiscutible per a Xavi Hernández, però el seu sou elevat i la pròxima renovació (que encara no s'ha tractat a fons) podrien complicar el seu futur. És evident que el FC Barcelona arrossega seriosos problemes econòmics des de fa anys i que Joan Laporta necessita solucions, però no tot s'hi val. L'afició no li perdonaria la venda de l'holandès, però les finances manen i el president té les mans lligades en aquest sentit.

Sí, perquè Joan Laporta no pot hipotecar el futur del FC Barcelona només perquè Frenkie de Jong sigui molt important per a Xavi Hernández. Actualment està valorat en 90 milions d'euros i la seva venda podria ser la solució que tant li costa trobar al club català. Tot i això, ara el Chelsea ha aparegut per sorpresa per tranquil·litzar el '21'.

I és que el conjunt anglès s'ha fixat en un dels objectius de Joan Laporta per a la temporada que ve. Florian Wirtz, el mitjapunta del Bayer Leverkusen, és a l'agenda del FC Barcelona des de fa temps, però el principal inconvenient és el preu: 85 milions d'euros. Un escenari que posa contra les cordes Frenkie de Jong, que sap que serà el sacrificat si s'opta per fitxar la perla de la Bundesliga.

Frenkie de Jong mira cap a un costat amb la boca oberta i Florian Wirtz es lamenta al fons
De Jong i Wirtz esperen instruccions | Europa Press

Florian Wirtz es deixa voler

Florian Wirtz i el FC Barcelona mantenen un idil·li des de fa molt de temps. Concretament, des que el futbolista alemany era només un nen. I és que el '10' ha confessat públicament el seu amor pel club català i això facilita el seu fitxatge: "Sempre vaig voler ser el millor, de petit somiava jugar al Barça i això no ha canviat", va dir fa uns dies.

En canvi, malgrat les demostracions d'afecte del talentós mitjapunta, el FC Barcelona ja té assumit que no podrà costejar el seu fitxatge si abans no es produeix alguna venda. En aquest sentit, el que més números té per sortir és Frenkie de Jong. El seu valor de mercat, el seu salari elevat, la seva renovació i els molts pretendents que té han provocat que estigui en una situació delicada, però el Chelsea podria convertir-se en el seu aliat.

Sí, perquè l'equip de Londres té al punt de mira Florian Wirtz, i els últims dies està sonant amb força el seu interès per a l'estiu que ve. És clar que el preferit de Xabi Alonso sortirà aquest any del Bayer, així que els grans d'Europa ja s'han posat a la cua per concretar-ne el fitxatge.

Frenkie de Jong, pendent del Chelsea

Florian Wirtz té contracte fins al 2027 i la seva sortida no serà gens fàcil. Per començar, és l'estrella de l'equip, i a més, el seu valor de mercat no para de créixer. Actualment està valorat en 85 'kilos', però sembla difícil que pugui sortir per menys de 100. Això sí, si hi ha algú capaç d'assumir aquest tipus de despeses és el Chelsea, que porta gastats més de 500 milions els últims anys.

Per tant, sembla que Frenkie de Jong pot respirar tranquil. El seu adéu al Barça sembla força llunyà i només una ruptura de les negociacions a l'hora de renovar podrien fer que marxi. De moment, el '21' segueix esperant els esdeveniments mentre es recupera de la seva lesió, una de la qual segur que està ansiós per deixar enrere.