Ilkay Gündogan en primer pla

El fitxatge que planeja Joan Laporta per donar descans a Ilkay Gündogan

La junta directiva culer prepara un fitxatge perquè el germànic tingui més descans la temporada que ve

Ilkay Gündogan està sent un dels jugadors que acumula més minuts en aquest inici de temporada al FC Barcelona. Des de la seva arribada, Xavi Hernández ha optat per alinear-lo com a titular en 14 dels 15 partits que s'han disputat. Les lesions són part del futbol i, en aquest cas, la plantilla culer s'ha vist minvada per la manca d'efectius en moments puntuals.

Davant les baixes que té Xavi Hernández a la zona medul·lar, Ilkay Gündogan ha hagut de variar les posicions de joc durant l'últim mes. A més, l'alemany, que acumula molts minuts de joc, se l'ha vist de vegades molt fatigat. És per això que la directiva del FC Barcelona ja es prepara per reforçar la plantilla.

Ilkay Gündogan un pilar fonamental per a Xavi Hernández

Es rumoreja que el FC Barcelona està molt pendent de la situació de Guido Rodríguez. L'actual jugador del Betis tindria un encaix molt bo a la plantilla culer, ja que està oferint un molt bon nivell en un equip amb el mateix sistema de joc que el que proposa Xavi Hernández. A més, la seva contractació no suposaria un problema per a la junta directiva de Joan Laporta.

Guido Rodríguez finalitza el seu contracte amb el Betis el juny del 2024, per la qual cosa podria arribar com a agent lliure al FC Barcelona. Si el seu fitxatge es produeix, Joan Laporta continuaria mantenint la política de fitxatges, cosa que de moment afavoreix els interessos econòmics de l'entitat culer.

Guido Rodríguez podria arribar al FC Barcelona per donar descans a Ilkay Gündogan

L'arribada de Guido Rodríguez al FC Barcelona podria suposar una reducció de minuts per a Ilkay Gündogan. L'alemany, que la temporada que ve serà un any més gran, haurà d'anar amb més precaució per evitar possibles lesions. Ilkay Gündogan ha demostrat ser una de les principals peces a l'esquema de Xavi Hernández, i la seva participació és clau i influent en el joc de l'equip.

Davant les lesions que ha patit la plantilla culer, com les de Pedri o De Jong, Ilkay Gündogan ha estat de vital importància en aquest inici de temporada. La baixa del neerlandès ha influït molt en el joc d'Oriol Romeu, que ha reduït les prestacions i Xavi Hernández ha hagut de comptar amb ell amb menys regularitat que al començament de la temporada.

Amb l'arribada de Guido Rodriguez, Oriol Romeu no seria l'únic pivot natural a la plantilla, cosa que permetria a Ilkay Gündogan no haver d'ocupar aquesta demarcació. Això donaria a Xavi Hernández la possibilitat de fer rotacions amb més regularitat i, per tant, l'alemany podria tenir més descans.