Muntatge d'Ilkay Gundogan amb escuts City i Girona
FUTBOL

Ex del Girona i del Manchester City, fitxatge de 100M€ per deslligar Ilkay Gündogan

Joan Laporta té al cap fer una important inversió per intentar reforçar la plantilla culer

El Barça té clar que per intentar posar fi als problemes que acumula el club ha de recórrer a fer una gran inversió. Des de la junta directiva tenen clar que la línia més feble de l'equip és la zona medul·lar i és on volen centrar tots els esforços per millorar la plantilla. Ara que Vitor Roque ja forma part de la plantilla culer, la faceta ofensiva queda millorada i la prioritat per a la secretària tècnica és la de millorar el pivot.

A l'agenda del club, des de fa uns quants mesos hi ha diversos noms apuntats. Xavi Hernández, ja ha deixat clar quines són les seves preferències, tot i això, són Joan Laporta i Deco els que han de prendre l'última decisió. El tècnic ha recalcat en diferents ocasions que el seu jugador favorit per ocupar el pivot és Martín Zubimendi, però sembla que la directiva té al cap un altre jugador.

El Barça tempteja el nom de Douglas Luiz

I és que els últims dies, ha sorgit la remor que Douglas Luiz és el favorit de Deco per reforçar la medul·lar. Ha quedat clar, que fer inversions d'un baix cost al FC Barcelona no li ha sortit bé. Oriol Romeu no ha ofert el nivell esperat i el seu mal rendiment ha demostrat a Joan Laporta que el club ha de fer una gran incorporació que garanteixi durant el pròxim lustre la presència d'un jugador d'un alt nivell.

Douglas Luiz està demostrant estar capacitat per rendir a l'elit professional. El jugador brasiler des de l'arribada d'Unai Emery a la banqueta de l'Aston Villa se n'ha vist beneficiat, ja que està oferint un nivell excels. El jugador ha demostrat estar capacitat per rendir com a pivot, oferint gairebé sempre una magnífica sortida de la pilota, a més de tenir unes altes capacitats defensives. Amb el seu fitxatge, Xavi podria donar a Ilkay Gündogan més protagonisme a la faceta ofensiva, que és on més ha brillat al Manchester City.

Douglas Luiz, el favorit de Deco

Douglas Luiz ja coneix LaLiga, ja que milito al Girona durant dues temporades. El Manchester City el compro procedent del Basc de Gamma i el cedit al club català perquè agafés experiència al futbol europeu. Davant el seu bon rendiment, l'Aston Villa no va dubtar a fitxar-lo el 2019 per un valor proper als 16 milions.

Davant el bon nivell que ha ofert aquestes temporades a la Premier League, el jugador s'ha revalorat. Actualment, el seu valor de mercat oscil·la els 65 milions d'euros, però Monchi, que n'és el director esportiu, no posaria les coses senzilles a Joan Laporta. Per això, si el president culer realment es llança a aconseguir el fitxatge, s'espera que el club anglès demani prop de 100 milions d'euros.

Douglas Luiz és un jugador molt important a l'esquema d'Unai Emery i l'entrenador no ho deixaria escapar fàcilment. Tot i que el brasiler no és l'única opció que estudia la directiva, és el favorit de Deco per reforçar la plantilla.