Aitana Bonmatí subjectant la Pilota d'Or al costat d'Alexia Putellas
FUTBOL

Espanya guanya la Nations League amb una aportació decisiva del Barça Femení

La selecció ha demostrat per què és la millor del món i les més destacades juguen a l'equip català

La selecció espanyola acaba de disputar la final de la Lliga de Nacions Femenina contra França i ha deixat grans sensacions. Les jugadores han fet un molt bon partit i tot Espanya està celebrant la victòria de les seves representants a la competició de la UEFA. Com ja és normal, les que són a la plantilla del Barça han estat crucials i han demostrat el nivell que tenen.

El Barça té jugadores de molta qualitat, com és el cas d'Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey o Cata Coll. Totes les esmentades anteriorment han estat punts crucials en la victòria, és possible que el resultat hagués estat molt diferent si no fos per elles. Es pot afirmar que Joan Laporta compta amb diverses de les millors del món actualment.

Aitana Bonmatí ha estat crucial

La trobada ha començat bé per a les espanyoles, però se les veia impacients i imprecises i això els ha passat factura. Tot i així, han tingut una oportunitat al 26 amb una rematada de cap, però no ha entrat. Pocs minuts després, al 32 exactament, Espanya s'ha avançat gràcies a una molt bona rematada d'Aitana Bonmatí, que ja suma 4 gols en 8 partits.

Olga Carmona tampoc no es queda curta, ja que a més d'un bon partit, ha estat l'assistent del gol d'Aitana Bonmatí. Espanya estava jugant massa ràpid fins pocs minuts abans del primer gol, que ha estat quan ha pausat el joc. Al minut 53, una rematada creuada de molta qualitat de Mariona Caldentey ha posat el 2-0.

Durant tot el partit hem pogut veure una Espanya amb molta possessió i una afició que ho ha donat tot per animar fins al final. Aitana Bonmatí ha estat l'encarregada de distribuir el joc i ha aconseguit que l'equip estigués connectat a la perfecció. Finalment, les actuals campiones han demostrat perquè van aconseguir dominar el futbol a escala mundial fa uns mesos.

No hem pogut veure Alexia Putellas

Tot i haver estat les jugadores del Barça les que han estirat el carro, no hem pogut veure Alexia Putellas. No va ser a la convocatòria de la semifinal, però sí que han comptat amb ella per a la final. La pilota d'or fa uns quants mesos que no juga per una lesió i la seva inclusió a la llista ha estat molt criticada.

La dona que ha confiat en Alexia Putellas ha estat Montse Tomé, exfutbolista i la primera dona a ser dirigent de la selecció femenina espanyola. Encara que no hagi tingut minuts, ha estat present i llesta per sortir al terreny de joc si calia. El compromís de totes les jugadores ha estat crucial i, segurament, aquest hagi estat un dels factors que ha fet que aixequin un altre títol.