Xavi Hernández en primer pla mossegant-se els llavis amb Eric García al fons traient la llengua pensatiu
FUTBOL

Eric García ho posa molt fàcil al Barça: 2x1 al mercat de fitxatges

El Barça es pot lucrar per partida doble l'estiu que ve si Eric García manté l'excel·lent nivell mostrat de moment a Girona

En un dibuix tàctic que es planteja amb dos defensors centrals, cinc al planter són multitud. Davant d'aquesta tessitura, i sabent que Araújo, Koundé, Christensen i Íñigo Martínez estaven per davant d'ell, Eric García va decidir marxar cedit. El Girona el va acollir de bon grat i la seva aventura a Montilivi està sent molt fructífera.

Titular indiscutible en tots els partits en què ha estat disponible, és peça clau en els esquemes de Míchel. Eric García està sent fonamental en la proesa momentània del Girona i això l'està ajudant a adobar-se com a futbolista. Condemnat a la suplència al Barça, el de Martorell requeria una aventura d'aquesta mena per acabar de desenvolupar-se.

Malgrat que tot llueix amb brillantor a Girona, Eric García ho té clar: el seu futur és blaugrana. Així ho va assegurar en una entrevista amb Jijantes. I això, encara que aquesta temporada fos un dels descarts de Xavi, és una oportunitat exquisida per al Barça.

Eric García amb el peto de suplent
Eric García en un partit amb el Barça | Europa Press

Eric García es postula com a futur defensa del Barça

L'entitat culer i el Girona van acordar una cessió simple d'una única temporada per Eric García. Un cop acabi el contracte temporal amb l'equip del nord de Catalunya, tornarà a la Ciutat Comtal. Ell, almenys, ho té clar: "Tinc contracte amb el Barça i hi tornaré", va confessar a Jijantes.

Tenint en compte l'alt nivell del defensor català i les mancances demostrades per algun central actual del Barça, això pot suposar una bona notícia per a Xavi. També per a Joan Laporta, que podria matar dos pardals d'un tret al pròxim mercat estiuenc.

D'una banda, guanyaria un defensa de garanties, amb molts més minuts, experiència i maduresa que en les seves primeres aparicions amb el Barça. La seva incursió a la plantilla i la idea de mantenir quatre efectius en aquesta demarcació suposaria, d'una altra banda, la venda d'un dels defensors actuals. I alguns com Koundé o Christensen tenen molt de mercat.

El gran 'favor' d'Eric García al Barça

En cas que aquesta tessitura es complís, seria una gran notícia per al Barça. Vendre Christensen o Koundé perquè Eric García ocupés el seu lloc esdevindria un benefici econòmic brutal. I, amb els diners obtinguts d'aquesta hipotètica venda, Joan Laporta podria invertir en un fitxatge per a una altra posició, com un centrecampista o un atacant.

Així doncs, encara que Eric García integra ara el planter d'un equip rival per a la consecució de LaLiga, des del Barça confien en la seva progressió. Xavi no el descarta per als seus plans de la temporada que ve i el de Martorell anhela triomfar al club del seu cor.