Hansi Flick amb l'escut del Barça

FUTBOL

Va ser entrenat per Hansi Flick, explica detalls de com treballa i el seu encaix al Barça

El tècnic alemany és a les travesses per ser el substitut de Xavi Hernández i el seu mètode ha sortit al descobert

L'adéu de Xavi Hernández a final de temporada ha fet que el Barça comenci a buscar un nou entrenador. Des de l'anunci han sonat molts noms com a candidats per reemplaçar el tècnic egarenc.

Un dels tècnics que està a les travesses és Hansi Flick. I un jugador que va estar sota les seves ordres al Bayern, Javi Martínez, ha parlat detingudament sobre l'estrateg alemany en una entrevista a 'Jijantes'.

El mètode de Hansi Flick, al descobert

El futbolista basc ha dit que Hansi Flick “és molt bon gestor de grup i molt bon entrenador. Al Bayern ens va posar com a motos, el nivell va ser molt alt. Pel Barça no ho sé, em preocupa la barrera de l'idioma, a la hora de transmetre això es nota".

Ha destacat que és un tècnic tranquil . "Al vestidor, el primer que fa és tranquil·litzar a tots, perquè moltes vegades entres al vestidor nerviós, i diu, “tranquils, parlarem, i després tota aquesta frustració i tot aquest enuig que teniu, ho mostreu al camp. Ara aquí a escoltar-me i arreglarem les coses, i t'explica tàcticament on has de millorar”.

"És molt clar, sempre et diu el que pensa a la cara. (Hansi Flick) és tranquil, l'has de embolicar molt perquè s'enfadi. No té la intensitat de Guardiola. Al vestidor primer tranquil·litza tothom", ha remarcat.

L'exjugador de l'Athletic també s'ha referit a la intensitat en els entrenaments "són intensos, però són sempre amb pilota. A Alemanya tots entrenàvem a la tarda amb un preparador físic i aquí ve el canvi de tots els jugadors. És una cultura diferent" .

"Quan no teníem partit, cosa que poques vegades passava, Hansi Flick ens feia fer un entrenament físic fort. Has de posar càrrega", ha asseverat.

Sobre si Hansi Flick és intervencionista durant els partits, Javi Martínez ha dit que sol llegir força bé el que necessita l'equip. "Al descans moltes vegades ens ha fet variacions tàctiques que ens va canviar completament el joc".

Hansi Flick i l'estil Barça

Javi Martínez ha parlat de com juguen els equips de Hansi Flick, i ha afirmat que "la seva manera de jugar és Barça total, era l'estil Pep Guardiola. Portar els centrals enrere i començar des d'aquí".

El jugador també ha tingut paraules sobre Robert Lewandowski , amb qui va compartir molts anys de vestidor. "Li frustra que no li arribin pilotes. Al Bayern havia tingut alguna discussió per això. Ell demana pilotes a prop de l'àrea que és on es fa fort i si no li arriben no pot estar al seu nivell".