Muntatge d'Aleix García amb escuts Girona i FC Barcelona
FUTBOL

Disputa entre el Barça i el Girona pel preu del fitxatge d'Aleix García: Qui menteix?

El club culer vol aconseguir el jugador català, però des de la directiva gironina no volen deixar-lo marxar

El FC Barcelona té clar que al mercat hivernal s'ha de reforçar la plantilla de Xavi Hernández. Per això, la junta directiva sembla haver posat els seus ulls, de nou, sobre el Girona. Davant la gran temporada que està fent l'equip de Míchel Sánchez, han sorgit diversos noms propis com a possibles reforços del club culer.

L'estiu passat, la junta directiva culer ja se'n va anar a Montilivi per aconseguir el fitxatge d'Oriol Romeu. Com que el jugador d'Ulldecona no ha rendit com s'esperava, Xavi Hernández ha demanat la incorporació d'un pivot. La plantilla culer s'ha quedat afeblida per la lesió de Gavi i la línia medul·lar està acumulant diversos problemes.

Aleix García, objectiu del FC Barcelona

Per intentar posar-hi fi, Xavi vol incorporar un pivot que pugui tenir la capacitat d'adaptar-se ràpidament al que demana. Davant el bon rendiment que ofereix Aleix García al Girona, el tècnic de Terrassa ha demanat el seu fitxatge. Com que el sistema i estil de joc que proposa Míchel és força similar, el tècnic culer el veu com el candidat perfecte per ocupar aquesta demarcació.

Tot i això, el seu fitxatge no serà una cosa senzilla per a la directiva del FC Barcelona. I és que Míchel té en gran estima el jugador català i el considera una peça fonamental al seu esquema. Atès que el Girona està situat com a colíder de la competició domèstica i en posició de lluitar pel títol de lliga, el club gironí no vol desprendre's del seu jugador insígnia.

El Girona es nega a traspassar Aleix García

Però hi ha una possibilitat que Aleix García pugui canviar d'equip, malgrat que el Girona no ho vulgui. Aquesta situació es podria produir si el FC Barcelona paga la clàusula de rescissió del jugador. Des de les oficines de Montilivi, asseguren que la clàusula del jugador puja als 20 milions d'euros.

Ara bé, des de la junta directiva culer pensen que aquesta clàusula no supera els 12 milions d'euros. Des del Barça, mantenen la idea de negociar el traspàs pel jugador, mentre que al Girona no volen que novament el club blaugrana debiliti la seva plantilla. Fa diverses setmanes que Aleix García va expressar el seu desig de jugar al FC Barcelona, cosa que podria ajudar a desencadenar la situació, encara que sembla complicat.

Tant Joan Laporta com Xavi Hernández volen reforçar la plantilla. Tot apunta que el jugador del Girona, Aleix García, és el millor posicionat per arribar a la disciplina culer. La complicada situació econòmica que viu el Barça no afavoreix que el traspàs es produeixi i la decisió del club gironí de mantenir el jugador tampoc. El mercat de fitxatges acaba d'iniciar i ens espera un mes ple de notícies i rumors.