Xavi Hernández i Joan Laporta davant un estadi de futbol que anima la Selecció Espanyola
FUTBOL

Un jugador format a la Masia del FC Barcelona, nova font d'ingressos del club

Un lateral que no va quallar a Can Barça podria valdre prop de tres milions d'euros aquest mercat d'hivern i el club català en cobraria una part

Si alguna cosa té el FC Barcelona , és una fàbrica inesgotable de perles anomenada la Masia . Una fàbrica que no només treu jugadors de primera línia mundial, sinó que també forma talent que acaba recalant altres equips professionals i no tan professionals de diferents parts del món. És la màgia de Can Barça, que és capaç de formar talent generacional pràcticament sense immutar-se.

En algunes ocasions, aquests talents acaben recalant en altres equips i se'ls perd una mica la pista, però no és el cas del futbolista que està a res de permetre que el FC Barcelona ingressi, als comptes corrents, una quantitat més que considerable.

I és que l'actual lateral esquerre titular del BetisJuan Miranda, està a un pas de convertir-se en nou jugador del Milà de la Sèrie A italiana , segons informen diversos rotatius nacionals. Format a les categories inferiors del club blaugrana, Miranda va debutar amb el primer equip sota les ordres d' Ernesto Valverde.

Després de no acabar de convèncer el 'txingurri', el FC Barcelona es va quedar amb l'ara lateral del Chelsea Marc Cucurella. Ara bé, en traspassar Miranda al club bètic, el Barça es va reservar un futur 40% d'una futura venda del lateral.

Juan Miranda, un talent que no va acabar de quallar a Can Barça

L'andalús era una de les opcions del FC Barcelona per cobrir el lloc de Jordi Alba al primer equip català, però no va acabar de quallar. Miranda acaba contracte amb el Betis el pròxim 30 de juny i s'especula que ja tindria un acord tancat amb el Milan. Un acord que se segellaria a partir del juny del 2024 i que tindria validesa per les properes cinc temporades.

El Milan vol incorporar Miranda com més aviat millor i el Barça està a l'espera

Tot i quedar lliure a l'estiu, el conjunt italià voldria i, per tant, veuria amb bons ulls pagar una petita quantitat per incorporar a l'andalús de 23 anys aquest mateix mercat de gener.

Si hi ha acord entre bètics i italians, el FC Barcelona pessigaria el 40% del cost del traspàs, ja que el club blaugrana conserva drets en relació amb aquesta possible venda.

Si es tanqués l'operació durant el mercat d'hivern, el FC Barcelona sí que cobraria. Si es tanca a l'estiu, amb el jugador sortint lliure a cost zero cap a terres italianes, el club català no rebria res.

Des d'Itàlia s'apunta que Milan i Real Betis estarien a prop de tancar el traspàs del jugador del planter blaugrana per una xifra propera als tres milions d'euros. Això permetria que el FC Barcelona ingressés, en aquest cas, uns 1,2 milions d'euros d'aquesta operació.

Juan Miranda, important als esquemes de Manuel Pellegrini

Amb 23 anys, Miranda ja s'ha consolidat com un dels laterals de present i futur de la Lliga espanyola. El jugador del planter alterna, durant aquesta temporada, la titularitat amb Abner Vinicius i, per ara, ha disputat un total de set partits des de començament de campanya oficial.