L?entrenador del Barça, Xavi Hernández, amb una foto de grup del primer equip culer.
FUTBOL

Se'n va del Barça sense debutar, Xavi Hernández no li ha donat l'oportunitat

No seguirà al Barça l'any que ve i haurà d'anar-se'n sense l'oportunitat de jugar a les ordres de Xavi Hernández

Les pròximes setmanes són claus per a la junta de Joan Laporta. Els directius culers hauran de prendre decisions complicades sobre la continuïtat d'alguns jugadors del primer equip, però també sobre el Barça Atlètic. Hi ha dos casos en què el president haurà de prendre una decisió, el de Pau Víctor i el de Mbacke.

El futur de Mbacke, central del filial, està envoltat d'una nebulosa d'incertesa després d'anunciar que passarà pel quiròfan per sotmetre's a una operació en un dels turmells. Aquesta intervenció quirúrgica posa en risc la seva participació en els pròxims compromisos de la plantilla i podria significar el final de la seva temporada. I no només això, sinó que també està en perill de debò d'anar-se'n sense tenir l'oportunitat de jugar a les ordres de Xavi Hernández.

Mbacke, pendent de la decisió de la directiva culer

Desafortunadament, Mbacke es perdrà els quatre partits restants de lliga regular del filial, inclòs el play-off que sembla estar a l'abast. Les esperances de veure'l debutar amb la primera plantilla del Barça s'esvaeixen, ja que el trencament complet del lligament lateral intern del turmell esquerre el relega a un llarg període de rehabilitació.

Mbacke posant amb la samarreta del FC Barcelona i amb un gran somriure

El jove jugador, cedit per Los Angeles, haurà de tornar als Estats Units en finalitzar la temporada. Perquè torni a la Ciutat Comtal, la directiva de Joan Laporta haurà d'activar la clàusula de compra, fixada en quatre milions d'euros. Tot i això, els dubtes sorgeixen al si del club a causa de l'alt preu, la lesió recent i la confiança nul·la mostrada per Xavi Hernández.

Mbacke podria no tornar al Barça

Malgrat les incerteses sobre el seu futur, Mbacke ha estat una peça important per al tècnic Rafa Márquez durant la temporada, acumulant 1.758 minuts al camp. La seva qualitat i el seu potencial no han passat desapercebuts, però no ha aconseguit atreure l'interès de Xavi Hernández.

Xavi havia contemplat la possibilitat de fer debutar Mbacke en els últims partits de la temporada, reconeixent-ne el talent i la capacitat per aportar a la plantilla. Tanmateix, no ho ha fet i ara la lesió del jugador ha capgirat aquests plans, ja que ha deixat en l'aire el seu possible ascens al primer equip.

Només el temps i les decisions de la directiva definiran si el destí de Mbacke és a la Ciutat Comtal. Mentrestant, el jugador s'enfronta a un període de recuperació, previ a la decisió sobre el pròxim pas en la seva carrera futbolística.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: