Muntatge de Laporta amb Deco
FUTBOL

Deco l'aparta de l'equip i ja té ofertes per marxar el 2024: problemes per a Laporta

El FC Barcelona continua prenent un conjunt de decisions que podrien influir negativament en el procés de renovació d'una de les perles de la Masia i es podria plantejar abandonar la disciplina del club blaugrana a l'estiu

El FC Barcelona és un club que, per la seva història, està obligat a guanyar-ho tot. I, a més, es valora que els èxits s'aconsegueixin premiant el 'com' impartit i exhibit pels seus protagonistes, habitualment formats a la Masia blaugrana. Avui dia, amb la presència de Xavi Hernández, aquest últim factor ja no es té tan en compte, principalment per la necessitat imperiosa de guanyar a qualsevol preu.

"Ens vindran bé les vacances per recuperar forces i per desconnectar de tot el soroll", confessaven fonts del cos tècnic del primer equip. A tots els maldecaps que tenen l'entrenador de Terrassa i Laporta per resoldre la falta de fiabilitat de l'equip se n'hi ha afegit un altre les últimes hores. I és que un dels davanters amb més futur de la Masia no acaba d'entendre la seva poca participació i diverses ofertes podrien temptar-lo a abandonar la disciplina blaugrana.

A més, es tractaria d'una sortida molt dolorosa, ja que es tracta d'una perla amb molt d'olfacte golejador i que, a més, està disposat a anteposar el Barça per sobre de tot. Un d'aquells jugadors del planter acostumats a parlar dins del camp i que, amb pocs minuts, ha estat capaç de demostrar molt, tant amb el primer equip com a les categories inferiors.

A Can Barça són optimistes, però és cert que, ara com ara, són incapaços de negar la versió del futbolista en qüestió, que està preocupat per la seva falta de minuts en atac. I resulta normal que així sigui, ja que el seu principal 'rival' per a la posició que ocupa al camp està pràcticament desaparegut en combat.

De jugar-ho tot a la Masia, a no tenir oportunitats amb el primer equip del FC Barcelona

Xavi Hernández sembla tenir molt clar el seu esquema ofensiu, però la veritat és que, respecte a la temporada passada, el Barça ha perdut contundència ofensiva i així ho reflecteixen les dades. A LaLiga EA Sports els de Xavi Hernández encaixen més que mai i han perdut efectivitat: s'han marcat 36 gols, dels quals 8 han estat obra de Lewandowski.

Unes dades que conviden a apostar per canvis, i més quan un dels titulars indiscutibles com Robert Lewandowski és molt lluny de mostrar la seva millor versió amb la samarreta blaugrana. Amb l'arribada del brasiler Vitor Roque, el polonès haurà de pujar el nivell si no vol perdre la condició de titular indiscutible. Així ho considera també l'entorn de Marc Guiu, que ja ha rebut inputs per part del Barça de cara a treballar una possible renovació que vagi més enllà del 2025.

Segons ha explicat el 'Diario SPORT', a Can Barça volen assegurar la continuïtat del jove davanter de Sant Celoni, que també compta amb ofertes de fora d'Espanya. Guiu té contracte fins al juny del 2025 però, tenint en compte les seves recents actuacions amb el primer equip, el Barça ja vol renovar-lo per evitar possibles disgustos el pròxim estiu.

Marc Guiu vol protagonisme al primer equip del FC Barcelona: Joan Laporta demana una reunió amb Deco

No, Marc Guiu no parla als despatxos. Demana pas amb fets sobre la gespa. Uns fets que, a més, van més enllà de les bones sensacions que deixa jove de 17 anys format a la Masia.

Guiu va trigar 20 segons a marcar a LaLiga EA Sports i va necessitar només 20 minuts per anotar el seu primer gol a Champions League contra l'Anvers de Bèlgica. Uns números que no deixen indiferent ningú i que van acompanyats de diversos registres descomunals a les categories inferiors. Guiu és un '9' amb olfacte, però ningú no pot negar que esperava tenir una mica més de protagonisme tenint en compte el rendiment de Lewandowski.

Deco i el conjunt de coordinadors de l'àrea esportiva del FC Barcelona han decidit que, després de l'arribada de Vitor Roque, és millor que Guiu reforci el Juvenil A. Per edat és el que li toca i Guiu acatarà. De fet, aquest diumenge ja ha signat un partidàs a la Copa Juvenil contra el Celta de Vigo, duel en què el de Sant Celoni ha marcat tres dianes.

El del planter i el Barça volen mantenir els seus respectius camins units, però el futur és incert. Si el Barça no aposta per ell i li fa un forat al primer equip, n'hi ha d'altres grans d'Europa esperant per aconseguir els seus serveis futbolístics. Uns serveis molt cotitzats a l'alça aquests últims mesos.