Xavi en primer pla amb Simeone amb un estadi de fons
FUTBOL

El curiós motiu pel qual el Barça vol que l'Atlètic jugui la final de Copa

Després de caure a San Mamés, al club blaugrana només li queda el bitllet de la Lliga per jugar la propera Supercopa d'Espanya. Es pot donar una carambola que pot portar el Barça a Riad sense quedar entre els dos primers

El Barça va caure eliminat de la Copa del Rei a les mans de l'Athletic. L'equip blaugrana va competir i va arribar fins a la pròrroga a San Mamés, però els gols de Nico i Iñaki Williams van donar la victòria als bilbaïns. Els bascos jugaran les cinquenes semifinals del torneig de forma consecutiva.

Amb la derrota de dimecres, el FC Barcelona es va acomiadar de dos títols en només deu dies, després de perdre la final de la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid. Ara, a l'equip li queda la Lliga, que sembla complicada per la diferència de punts amb Girona i Reial Madrid, i la Champions, on el Barça s'enfrontarà al Napoli.

El Barça, tot i estar eliminat, continua pendent de la Copa

Tot i això, el club blaugrana segueix amb un ull posat a la competició del KO ja que, amb la situació actual, el Barça no jugaria la pròxima Supercopa d'Espanya. La final four la disputen el primer i segon classificat de la Lliga i el campió i subcampió de la Copa. Ara, el conjunt de Xavi Hernández no compleix cap d'aquestes premisses.

No tot està perdut. Tot i tenir-ho complicat, el Barça encara pot quedar segon a la Lliga o guanyar el trofeu. Tot i així, es pot donar una carambola que podria portar l'equip a Riad (Aràbia Saudita) el proper mes de gener per guanyar aquest trofeu.

I és que, en el cas que el FC Barcelona acabés el campionat nacional en tercera posició, podria tenir opcions de disputar la Supercopa. Per això, l'Atlètic de Madrid hauria d'arribar a la final de la Copa del Rei i acabar com a segons a la Lliga.

Per què es pot donar aquesta carambola?

Si l'Atlètic és campió o subcampió de Copa ja té assegurada la participació a la Supercopa d'Espanya. Tot i això, si obté el bitllet a través del torneig del KO i també finalitza la Lliga com a segon classificat, aquesta quota hauria de passar a un altre equip. Per tant, el club que jugaria la Supercopa seria el tercer classificat del campionat domèstic.

Per tant, si el Barça acaba tercer a la Lliga, l'Atlètic de Madrid ho fa com a segon i també arriba a la final de la Copa, el conjunt dirigit per Xavi Hernández jugaria la propera Supercopa d'Espanya.

Així mateix, si alguna vegada el campió i subcampió de la Lliga coincideix amb el de la Copa, el tercer i el quart classificat del campionat nacional disputarien la Supercopa.

Ara, el Barça és tercer amb 44 punts, mentre que l'Atlètic de Madrid és quart amb 41 punts.