Xavi Hernández amb la mirada perduda assegut a la banqueta
FUTBOL

Cop molt dur per a Xavi Hernández: es nega a venir, no vol fitxar pel Barça

El Barça segueix buscant un substitut en qualitat de cedit per ocupar el lloc de Gavi fins a final de temporada

Quan va acabar el mercat estival de fitxatges, Xavi estava més que satisfet amb la confecció de la plantilla per a la temporada. A priori, des de la cúpula directiva culer no s'estimava necessari haver de recórrer a la finestra hivernal. Tot i això, en el primer tram de curs han passat alguns contratemps que ha provocat un canvi d'estratègia.

En primer lloc, l'arribada anticipada de Vitor Roque es considera primordial, tal com va assegurar el mateix Deco. El Barça necessita una mica de frescor i desimboltura en la seva línia ofensiva per intentar desembussar aquests xocs en què impera la falta d'idees a l'últim terç. El brasiler, pel seu talent i verticalitat, pot ser la solució.

D'altra banda, el centre del camp és una zona problemàtica per al Barça. No només perquè jugadors com Oriol Romeu no acaben de quallar, sinó per les múltiples lesions. A les importants baixes amb què ha hagut de bregar Xavi, com les de Pedri o De Jong, s'hi ha sumat ara la de Gavi, encara més transcendent.

El sevillà estarà fora de combat, tret de sorpresa, fins al proper curs. Per això, a Can Barça s'han posat les piles intentant trobar un relleu natural per a ell. Això sí, busquen una opció de mercat que permeti incorporar un centrecampista en forma de cessió fins a final de temporada. Sonava, per exemple, Fabián Ruiz.

Fabián Ruiz, primera opció

La llista de futbolistes que encaixen amb aquestes premisses no és especialment extensa. Fabián Ruiz es postulava com un dels candidats idonis per diversos motius. No havia començat la temporada sent titular indiscutible al PSG i, a més, es pot adaptar a qualsevol demarcació del centre del camp.

Fabián Ruiz amb la samarreta del PSG deixant enrere un adversari

El seu talent és innegable i les prestacions s'ajusten a la perfecció en els dibuixos de Xavi. Fabián Ruiz va canviar el blau cel del Nàpols pel blau marí del PSG l'estiu passat i, fins ara, no estava comptant amb la confiança plena de Luis Enrique. Una cessió a un altre club que li proporcionés més minuts semblava una opció considerable per a ell.

La seva habilitat en la conducció i la seva envejable visió de joc presagiaven Fabián Ruiz com un bon objectiu de mercat. A més de substituir Gavi, podia incrementar el talent culer a la medul·lar. No obstant, la seva situació ha canviat les últimes setmanes i la seva arribada al Barça sembla ja gairebé impossible.

Fabián Ruiz desestima l'interès del Barça

Tot i la seva poca participació en els primers xocs de la campanya, Fabián Ruiz s'ha anat consolidant als onzes del PSG. Ara ja és una de les primeres opcions per a Luis Enrique i el centrecampista es troba cada cop més còmode a la capital francesa. Però aquest no és l'únic motiu que l'ha allunyat del Barça.

La ombrívola dinàmica en què està submergit el club ha provocat que Fabián Ruiz no vegi clara la seva cessió al Barça. Finalment, el sevillà ha acabat descartant aquesta opció i continuarà vestint l'elàstica del PSG. Almenys, fins a final de temporada.

A l'estiu, un altre gall podria cantar i el Barça podria intentar tancar el seu fitxatge en unes condicions diferents. El que preval ara, però, és trobar el substitut de Gavi com més aviat millor. Amb la negativa de Fabián Ruiz, emergeixen altres noms, com Lo Celso, Carlos Soler o Pablo Fornals, entre d'altres.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: