Alexia Putellas en primer pla mirant a un costat amb un mur amb llum vermella i blava al fons
FUTBOL

Alexia Putellas, víctima del masclisme, fa esclatar el barcelonisme: Prou!

La capitana del Barça Femení ha estat objecte de comentaris inapropiats del seu físic i la seva persona com a esportista

Que el futbol femení ha evolucionat és evident. Això es pot veure actualment i, especialment, fa unes setmanes a la Champions Femenina, on van assistir més de 50.000 espectadors. Cada cop són més les nenes petites que tenen com a referents futbolistes professionals, i això s'agraeix.

Tot i això, des de sempre el futbol ha estat un món ple de masclisme. Sembla que hi ha gent que no està d'acord que les dones puguin jugar a aquest esport igual que ho fan els homes. I en ple segle XXI, Alexia Putellas ha hagut de patir els comentaris desafortunats que menyspreen el paper de la dona a l'esport.

La importància de la salut mental

La salut mental és un aspecte fonamental en la vida de qualsevol persona, i les jugadores professionals no en són l'excepció. Moltes han parlat obertament sobre la importància de cuidar la salut mental, destacant com la pressió, l'estrès i les crítiques constants poden afectar el seu benestar emocional i psicològic. Una part essencial d'aquesta cura és aprendre a no fer cas de les 'opinions' dolentes de la gent, ja que això pot jugar una mala passada.

En aquest sentit, Alexia Putellas no ha de fer cas als darrers comentaris que ha rebut. Uns que van tenir lloc durant la final de la Champions League i que ara s'han fet virals. El masclisme no hi pot tenir cabuda.

Masclisme i catalanofòbia contra Alexia Putellas

L'afició del Barça Femení ha esclatat contra el masclisme patit per Alexia Putellas. La polèmica ha sorgit arran d'un article publicat a Rambla Libre, el digital de l'escriptor Enrique de Diego. Una nota breu, sense contingut i amb la fotografia de la jugadora celebrant el seu gol a la final de la Champions portava per títol: “La catalanista Alexia Putellas està més plana que una taula de planxar”.

Captura de pantalla de l'article de Rambla Lliure sobre Alexia Putellas

És indignant que es publiqui un titular d'aquestes magnituds en un moment en què el futbol femení, i especialment el Barça Femení, està fent història. Aquests comentaris són inapropiats i menyspreen l'esforç de totes les noies que treballen any rere any per aconseguir l'èxit. Alexia Putellas és molt més que això.

Alexia Putellas es treu la samarreta per celebrar un gol a la final de la Champions Femenina

Això va més enllà i en el contingut de l'article s'assenyala que "la jugadora no va agafar cap bandera d'Espanya, país que representa a la Selecció, per augmentar els seus ingressos".

La nota acaba amb el comentari: "aquesta xarona es va treure la samarreta per lluir un sostenidor. Un gest que va deixar al descobert la seva escassa davantera. La foto parla per si sola".

És evident la hipocresia: els homes es poden treure la samarreta en marcar un gol i lluir el seu cos sense rebre crítiques, però quan ho fa una futbolista tot són inconvenients. El masclisme és evident i Alexia Putellas ho ha viscut a la seva pròpia pell sense cap motiu.

Alexia Putellas no es va treure la samarreta per lluir el sostenidor o el cos, bàsicament ho va fer moguda per la ira i l'eufòria d'haver marcat un gol important, i per demostrar que està preparada per ser la gran futbolista que sempre ha estat.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: