Ilkay Gündogan en primer pla amb una imatge del partit entre Barcelona Napoli al fons
FUTBOL

El Barça escull el nou Ilkay Gündogan, però el Napoli també persegueix el fitxatge

El club culer mostra un elevat interès en un jove talent de LaLiga que també agrada a l'equip italià

La directiva del FC Barcelona, encapçalada per Joan Laporta, té clares intencions de fer diverses incorporacions per a l'actual plantilla de cara a la temporada que ve. Amb l'arribada de Hansi Flick com a nou entrenador podrien aparèixer quatre o cinc fitxatges per enfortir l'equip a totes les línies. Específicament, es busca reforçar l'extrem esquerre i, al centre del camp, hi podria haver fins a tres noves cares.

Tot i la necessitat de trobar un pivot d'alt nivell, la junta directiva del Barça, per ara, no sembla que tingui la intenció d'abordar aquesta incorporació. Joan Laporta va assegurar que els fitxatges de Kimmich o Zubimendi no es faran, però el que no està gens descartat és el relleu d'Ilkay Gündogan, que juga a LaLiga.

Ilkay Gündogan acaba contracte el 2025

Ilkay Gündogan va arribar el curs passat del Manchester City a cost zero i, la primera temporada al Barça, ha enlluernat. S'ha convertit en el migcampista que ha generat més ocasions de gol a Europa i ha acabat repartint 14 assistències. Sens dubte, la seva presència ha estat clau per a Xavi i també ho serà amb Flick.

Ilkay Gündogan celebra el gol davant el Reial Madrid

Tot i això, la relació contractual d'Ilkay Gündogan amb el club català acaba l'estiu que ve i, de moment, sembla difícil que pugui renovar. A Turquia somien amb la seva arribada i ell sempre ha confessat que li agradaria jugar al Galatasaray. Un escenari que ha fet saltar les alarmes de Deco i Joan Laporta, que ja han començat a treballar en el relleu natural: Javi Guerra.

Als seus 20 anys, Javi Guerra s'ha convertit en la referència del València i Peter Lim ja pensa com treure'n profit. La clàusula de rescissió està establerta en 100 milions d'euros, però sembla que el preu de sortida podria ser molt més assequible. Un escenari ideal per al Barça, que necessita trobar un substitut per a Ilkay Gündogan a mitjà termini.

Javi Guerra, el substitut ideal d'Ilkay Gündogan, té diverses ofertes

Durant la temporada, Javi Guerra ha captat l'atenció de diversos clubs importants a Europa gràcies a les actuacions destacades. Tot i això, a Espanya, el Barça sembla ser l'equip més interessat. Això sí, des d'Itàlia també s'ha informat que el Napoli el segueix de prop, cosa que indica que la competència pel fitxatge serà intensa.

El València, conscient del gran potencial de Javi Guerra, ha fixat el preu en 25 milions d'euros malgrat que la seva clàusula en marca 100. Peter Lim és conscient que no podrà obtenir tants diners com tenia previst i ha decidit rebaixar-ne el preu per assegurar-ne el venda. Ara bé, sembla que les intencions del futbolista passen per seguir a Mestalla una temporada més.

El Barça es cobreix les espatlles davant de la sortida d'Ilkay Gündogan amb Javi Guerra

El Barça, conscient que la marxa d'Ilkay Gündogan es pot produir el 2025, continuarà avaluant la incorporació de Javi Guerra durant les properes setmanes. Tots dos destaquen pel seu exquisit tracte de pilota i per la seva capacitat per abastar molt d'espai. A més, tots dos poden actuar com a interior o com a pivot.

La decisió final dependrà no només de l'oferta econòmica, sinó també de les aspiracions i les preferències del jugador. De moment, Javi Guerra es manté enfocat en el present amb el València, cosa que fa preveure que el seu fitxatge serà complicat que es realitzi.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: