Pep Guardiola en primer pla amb el trofeu de la Champions League i el logotip de la UEFA
FUTBOL

El Barça somia el fitxatge de Pep Guardiola, tot depèn de la decisió de la UEFA

El tècnic que va fer història al FC Barcelona podria tornar si les coses amb el seu club actual es capgiren

El Barça està a la recerca d'un nou entrenador des que Xavi Hernández va declarar que se n'aniria. L'actual tècnic dels blaugranes va assegurar que deixaria el club a final de temporada i que la decisió era definitiva. Això ha fet que Joan Laporta comenci a buscar possibles solucions.

Paral·lelament, Pep Guardiola es podria quedar sense equip després que el Manchester City tingui problemes judicials. Cal recordar que aquest entrenador ja es va coronar amb el Barça guanyant el "sextet", cosa que no havia aconseguit cap entrenador abans. L'espanyol ha afirmat diverses vegades que el FC Barcelona és el club de la seva vida, per la qual cosa podia tornar si la situació fos adequada.

El futur de Pep Guardiola no és clar

El Manchester City, actual equip de Pep Guardiola, s'enfronta a diferents sancions, les quals van des de l'àmbit econòmic fins a una possible penalització a la Premier League. L'equip anglès podria arribar a baixar diverses categories si en surt culpable de les 115 infraccions financeres per les quals l'acusen. Sembla que hi ha una sèrie d'irregularitats entre el 2009 i el 2019.

Pep Guardiola no es quedarà en un equip que baixa a segona, tercera o fins a quarta divisió. I el mateix passa amb molts jugadors, com ja es va veure amb la Juventus de Torí el 2006. L'audiència començarà a inicis de 2025, de manera que els citizens, aquesta temporada, encara poden estar “tranquils”.

Pep Guardiola mirant a l'estesa amb un escut del FC Barcelona a prop seu

Keith Wyness, antic directiu de l'Everton i Aston Villa, ha afirmat a Football Insider que segurament Pep Guardiola se'n va si penalitzen tant la seva actual entitat. L'exdirectiu no creu que un entrenador de primer nivell, i considerat el millor del món per molta gent, es quedi en una situació tan dolenta. També ha assegurat que amb els jugadors passarà el mateix; futbolistes de la talla d'Erling Haaland no jugaran en una divisió inferior a l'actual.

El Barça podria aconseguir Pep Guardiola

Si la UEFA acaba sancionant el Manchester City, el Barça podria signar Pep Guardiola a partir de 2025. Sembla que els anglesos han donat garanties que tot era legal, així que, de moment, la cosa pinta bé per a ells. Així i tot, no es poden despistar ni un moment, ja que se'ls acabarà enxampant si són culpables dels delictes.

Pep Guardiola podria ser la persona que necessita el Barça si Xavi Hernández se'n va. Coneix de sobres el club i va ser qui el va portar al cim del futbol mundial. Haurem de seguir molt de prop la situació dels de la Premier League per no perdre'ns cap novetat.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: