Joao Cancelo i Sergi Roberto amb la samarreta del FC Barcelona
FUTBOL

El Barça prepara un fitxatge de 20M€ per acabar amb Sergi Roberto i Joao Cancelo

Els de Joan Laporta volen recuperar un antic jugador del planter per enfortir el lateral dret i acabar amb la irregularitat d'aquesta posició

Ja són molts anys que la la irregularitat persegueix al Barça en una posició com és la del lateral dret. Els blaugranes no han acabat de trobar un substitut a l'alçada des de la sortida de Dani Alves, i la direcció esportiva té un nom nou a sobre de la taula. Joventut de proximitat per intentar deixar coberta aquesta posició de forma definitiva i per a molts anys.

Es tracta d'Arnau Martínez, que està brillant amb la primera plantilla del Girona i fins i tot van al davant a la classificació. Els catalans s'han fixat al de Premià de Mar, que es va formar de petit a La Masia per després fer el pas al Girona. Allí van confiar en ell i va anar pujant esglaons fins a consolidar-se a les ordres de Míchel.

Arnau Martínez compleix les expectatives que té el Barça. Té bons conceptes defensius, bona sortida de pilota, és capaç d'associar-se i jugar per dins i ataca bé. A més, és molt jove i, amb tan sols 20 anys, té molt recorregut a l'elit.

Una posició maleïda a Can Barça

Joao Cancelo va arribar cedit aquest estiu i està deixant llums i ombres. Amb pilota és una de les millors i dóna molt al Barça tant en sortida de pilota com en fase ofensiva, encara que defensa malament. El seu ímpetu per anar cap amunt fa que deixi moltes vegades la seva esquena descoberta, i ni l'equip no ho ha sabut compensar ni ell rectificar.

Part de responsabilitat també és de Xavi per no saber encaixar-ho bé, però els problemes vénen des de més enrere. Sergi Roberto ja va haver d'adaptar-se durant molt de temps a jugar-hi pels fracassos de Douglas o Nélson Semedo, entre d'altres. De fet, avui segueix sent el suplent de Cancelo al Barça.

Amb l'arribada d'Arnau Martínez el Barça pretén deixar tancat aquest assumpte i poder enfocar-se a altres qüestions. Al lateral dret compartiria posició amb Julián Araujo, que està completant un gran curs al Las Palmas i tornarà cedit. Una altra jove promesa amb els conceptes de Can Barça molt ben apresos gràcies a un gran coneixedor de la casa, Garcia Pimienta.

Caldrà pagar el preu

El Barça ja sap que el Girona no posarà facilitats perquè s'emportin Arnau Martínez. Segons les informacions aparegudes a la premsa, la seva clàusula és de 20 milions i sembla que els de Montilivi s'hi remtiren. Ja va ser així amb Oriol Romeu, i després del gran curs que estan completant, no tindran pressa ni necessitat de vendre.

Els blaugranes hauran de passar per caixa si volen el lateral, i tampoc seria descartable que entressin a l'operació tercers jugadors. Tot queda a l'aire perquè encara queda molt per al mercat d'estiu i sembla evident que a Montilivi no voldran tocar la columna vertebral al gener.

A Arnau Martínez ja se'l va relacionar el curs passat amb el Barça i també amb l'Atlètic de Madrid. Recentment també ha aparegut el nom del Bayern, que s'acaba de portar Bryan Saragossa, i sembla clar que el català tindrà moltes ofertes. Una competència que podria complicar més la seva arribada al Camp Nou.