Bernardo Silva celebra un triomf amb els braços enlaire amb l'escut del Barça al fons

FUTBOL

El Barça segueix el nou Bernardo Silva, costa 25M€ i Deco el vol fitxar ja

El club vol reforçar el centre del camp, i hi ha un futbolista portuguès que podria arribar per un preu assequible

El Barça ja ha començat a treballar en la planificació de la temporada que ve. Després d'oficialitzar la continuïtat de Xavi Hernández a la banqueta, el club ja té la ment posada al mercat de fitxatges d'estiu.

El canvi de decisió del tècnic ha estat la notícia més destacada dels darrers dies. Xavi va anunciar el mes de gener passat la seva intenció d'abandonar el club en finalitzar aquest curs. Tot i això, l'egarenc ara es veu amb forces per seguir i vol donar continuïtat i estabilitat al projecte.

Dit això, la direcció esportiva, encapçalada per Deco, té clar el full de ruta que cal seguir. El Barça necessita potenciar el centre del camp i la davantera, i ja s'han posat diversos noms a sobre de la taula. Amb la Lliga pràcticament impossible i eliminada de la resta de competicions a l'abril, l'equip necessita canvis.

Deco vol el nou Bernardo Silva, té 23 anys i té un preu assequible

La situació econòmica de l'entitat continua sent delicada. Tot i així, el Barça està a l'espera de rebre el vistiplau de la Lliga per tornar a operar amb la regla 1:1. Això permetria al club anar al mercat amb menys limitacions i tenir menys problemes per inscriure els nous fitxatges.

S'hi acosta l'estiu, els rumors s'amunteguen i el nom de Bernardo Silva ha tornat a irrompre amb força. El portuguès, que ha estat relacionat amb el Barça els darrers anys, és un dels vells desitjos de Xavi Hernández. Fabrizio Romano va assegurar que el jugador del Manchester City, a partir d'estiu, té una clàusula de 50M£, però és aviat per saber si el Barça podria afrontar l'operació.

En tot cas, el club té controlat un jugador amb unes condicions similars i que costaria molt menys diners. Es tracta de Fábio Vieira, futbolista de l'Arsenal. També és portuguès, només té 23 anys i té un gran potencial.

No obstant, aquesta temporada no està tenint gaire protagonisme al quadre anglès. Tot just ha disputat 17 partits, en què ha anotat 2 gols i ha repartit 3 assistències. Ha estat un temps allunyat dels terrenys de joc però, un cop recuperat, tampoc no ha comptat amb gaires minuts.

Fábio Vieira, en un partit amb l'Arsenal

El futbol de Fábio Vieira recorda, salvant les distàncies, al de Bernardo Silva. És un futbolista esquerrà, àgil, amb visió de joc i capacitat per fer l'última passada. L'Arsenal va pagar 35 milions d'euros per al Porto fa 2 temporades, i ara en té un valor de mercat de 25.

La venda de titulars, una altra opció probable

Vista la seva poca participació, l'Arsenal no posaria gaires dificultats en un possible traspàs. A més, la seva adaptació al Barça seria immediata, ja que vindria d'un equip que proposa un estil de joc molt semblant, ofensiu i que vol dominar.

El Barça també podria vendre jugadors per emprendre el fitxatge. El que és clar és que el club vol reforçar la medul·lar amb un pivot i un interior creatiu. I el nou Bernardo Silva podria ser una de les primeres incorporacions.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: