L'exfutbolista Carles Puyol en primer pla amb una foto de Mamadou Mbacke, futbolista del Barça Atlètic que juga com a cedit.
FUTBOL

El Barça es queda sense el fitxatge bomba, era el nou Carles Puyol, només costava 7 M€

El Barça de Joan Laporta tenia lligat el fitxatge del nou Carles Puyol, però tot s'ha cancel·lat per un greu motiu

El Barça de Joan Laporta segueix planificant, pràcticament sense descans, els propers moviments de cara al proper mercat de fitxatges d'estiu. Un mercat de fitxatges que, a més a més d'estar marcat per la probable continuïtat de Xavi Hernández, està protagonitzat per les enginyeries financeres per poder fitxar nous talents. I és que a Can Barça es té la certesa que cal fitxar, però també es dona per fet que abans caldrà tancar algunes vendes importants.

En aquesta línia, Joan Laporta i Deco han traçat un full de ruta molt clar: vendre futbolistes secundaris i instal·lats a la poltrona per, posteriorment, poder incorporar noves perles mundials. Ara bé, no tot serà de color de rosa per al Barça, especialment perquè al club que presideix Joan Laporta se li ha complicat el fitxatge del nou Carles Puyol. Semblava que tot estava acordat i el seu cost era de només 7 milions d'euros, però un motiu greu ha obligat a cancel·lar una operació que apuntava a ser interessant.

Joan Laporta té un gran objectiu fixat entre cella i cella: renovar la plantilla del primer equip culer, especialment la línia defensiva del conjunt que lidera Xavi Hernández. Això sí, Joan Laporta s'ha cansat de repetir que, per poder fitxar noves peces, caldrà abans fer caixa amb futbolistes secundaris, especialment amb aquells que aquesta temporada estan cedits. És, per tot això, que tant Deco com el mateix Joan Laporta s'havia afanyat per tancar el fitxatge del nou Carles Puyol per tan sols 7M€, però tot ha canviat.

Mika Faye i Pau Cubarsí ja ho saben: només en pot quedar un perquè el Barça ja tenia el seu nou Carles Puyol

És clar que el central català Pau Cubarsí ja s'ha fet un lloc al primer equip i el Barça només pensa a treballar des de ja per assegurar-se'n la continuïtat. Un altre dels noms que figura a la llista de possibles altes és el de Mika Faye. El central senegalès és una de les peces més importants del Barça Atlètic, però Xavi Hernández encara no li ha donat oportunitats amb els grans.

En aquest sentit, tant Mika Faye com els seus agents ja pressionen el Barça, que tampoc llençarà la casa per la finestra per tancar la continuïtat del defensa africà. A diferència de Pau Cubarsí, a Can Barça consideren que la situació de Mika Faye és una gran oportunitat per fer caixa amb ell. I aquesta teoria agafa encara més pes quan el club culer analitza les propostes dels clubs interessats a aconseguir els serveis del senegalès, disposats a pagar grans quantitats.

Pau Cubarsí en primer pla fent una ganyota d'enuig amb la cara

Encara cal veure què passarà amb Mika Faye, però el Barça no volia prendre cap decisió precipitada, especialment perquè ja tenia un altre fitxatge assegurat per només 7 milions d'euros. Joan Laporta i Deco estan fent els deures, però haurien d'acabar de certificar algunes operacions per poder completar el fitxatge del qual, per a molts, pot ser el nou Carles Puyol culer.

El Barça es queda sense el fitxatge bomba del seu nou Carles Puyol: només costava 7 M€

Amb la situació de Ronald Araújo pendent de resoldre's, el Barça ja treballa per activa i per passiva a buscar nous reforços per a la primera plantilla de Xavi. En aquest sentit, Joan Laporta i Deco s'havien fixat un gran objectiu per a aquest mercat: fitxar el nou Carles Puyol per només 7 milions d'euros. Ara bé, el futbolista en qüestió s'ha lesionat al turmell i, ara, el seu fitxatge podria quedar supeditat a la seva millora física.

Parlem del també central senegalès del Barça Atlètic Mamadou Mbacke, de 20 anys i cedit pel Los Angeles FC de la MLS nord-americana. Mbacke està cedit al filial culer, però anteriorment ja va passar per LaLiga en la seva primera etapa al Vila-real CF. Joan Laporta considera que Mbacke és un perfil molt interessant per la corpulència i el bon domini del joc aeri i, així mateix, opina que els 7 milions de la seva clàusula són assumibles.

El ball del mercat de fitxatges ja ha arrencat i ara només falta que totes les peces vagin encaixant. El que és clar és que el Barça ja ha pres una decisió amb Mbacke, que passaria a formar part de la primera plantilla sempre que es recuperi de la lesió.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: