Robert Lewandowski amb Joan Laporta amb un micròfon sobre un fons blau
FUTBOL

El Barça ja fa números: Robert Lewandowski ha d'anar-se'n per fitxar el '9' dels 150M€

El rendiment del davanter polonès no està sent el que s'esperava i els dubtes sobre el seu futur al club culer augmenten

La junta directiva del FC Barcelona té clar que de cara al pròxim estiu hi ha d'haver una gran venda. La situació econòmica que afronta l'entitat és molt delicada i, en el moment actual, LaLiga no permet fitxar al club culer. Joan Laporta, conscient que ha de rebaixar la massa salarial de la plantilla, planeja vendre un dels seus millors actius per alleujar la crisi financera que viu la societat.

L'ideal per a la junta directiva seria que es produís la venda de Robert Lewandowski. El davanter polonès no està rendint al nivell esperat i els seus registres numèrics han decaigut molt, l'actual temporada després de 22 partits disputats només suma 9 gols i 4 assistències. Mentre que en els seus 22 primers partits al Barça: 19 gols i 5 assistències. La diferència és notable i el mateix equip està notant la manca d'efectivitat del davanter de 34 anys.

Robert Lewandowski pot tenir un paper clau al futur del FC Barcelona

Atès que l'edat va sumant i el rendiment s'ha vist afectat, a la mateixa plantilla culer han vist que ja necessiten un altre tipus de 'nou'. Pedri, fa tot just una setmana, va declarar que, en cas de necessitar un davanter de talla mundial per al seu equip, ell fitxaria Haaland. Deixant entreveure que el polonès ja no forma part d'aquesta categoria de davanter determinant.

No només amb això, a Joan Laporta també li agrada molt el davanter noruec i fins i tot manté una bona relació amb la seva representant, Rafaela Pimienta. Malgrat que Xavi Hernández va declarar que el club no es pot permetre l'arribada de Haaland o Mbappé, tots els culers, inclòs el mateix tècnic, han de somiar amb l'arribada d'un crac mundial.

Joan Laporta pot intentar el fitxatge de Haaland

Des de fa uns mesos, s'ha rumorejat que l'Aràbia Saudita està intentant convèncer Robert Lewandowski perquè s'uneixi a la seva lliga. El polonès, fins ara, no havia valorat aquesta oferta; no obstant això, davant el seu mal rendiment en l'actual temporada i que al club valorarien positivament la seva marxa, pot canviar de decisió. Encara que a la junta directiva tenen en bona consideració el polonès, el seu salari i aportació a l'equip no van de la mà. Això provoca que la secretaria tècnica inciti el davanter veterà a marxar.

Si es produeix la marxa, el club pretén rebre una important suma de diners i, a més, alliberar un espai rellevant en la massa salarial de la plantilla. Robert Lewandowski té un dels salaris més alts de la plantilla (24 M€) i cada any que passa és més alt respecte a l'anterior.

En aquest context, el FC Barcelona podria estar pensant intentar fitxar Haaland atès que, segons ha informat el Diario AS, la seva clàusula de sortida per a equips no anglesos és de 100 milions d'euros. Per tant, en cas de rebre una suma considerable per Robert Lewandowski, Joan Laporta podria intentar fitxatge del noruec. La bona relació que manté amb la seva representant, Rafaela Pimienta, hi pot tenir un paper clau.