Alejandro Balde amb un mig somriure en primer pla
FUTBOL

El Barça ja s'ha reunit amb el fitxatge que substituirà Alejandro Balde

El club blaugrana compta amb el lateral espanyol, però ja prepara diverses alternatives de molt de futur per incrementar el nivell competitiu en aquesta posició

El FC Barcelona segueix estudiant millores en la defensa de cara a les pròximes temporades. L'equip blaugrana ha baixat molt el nivell defensiu al campionat de Lliga i així ho assenyalen les dades: 14 gols encaixats. Una xifra que l'equip que entrena Xavi Hernández ha encaixat en tan sols 14 jornades de campionat de lliga.

Les dades preocupen el club que presideix Joan Laporta, que veu com, malgrat la inversió, la defensa continua deixant alguns símptomes molt preocupants. I els últims dies, un d'aquests símptomes en què s'ha posat la lupa és Alejandro Balde. El lateral esquerre ha baixat molt el nivell i, a més, ha vist com Joao Cancelo ha quallat un dels seus millors partits ocupant la seva posició al terreny de joc.

Ara bé, a Barcelona consideren que el portuguès va ser fitxat per ocupar el lateral dret i, per aquest mateix motiu, ja es treballa a fitxar altres alternatives a Alejandro Balde. Tot i que és cert que al club agradaria anar al mercat, l'explosió d'un futbolista cedit ha provocat un gir radical en la planificació esportiva del primer equip.

Alejandro Balde està a la corda fluixa?

La veritat és que el FC Barcelona va renovar Alejandro Balde fins al 2028 i, per tant, considera que és una peça clau. Ara bé, a Can Barça tenen clar que és urgent trobar-li un recanvi que l'estrenyi i que l'obligui a estar al 100% per ser titular indiscutible a l'equip. "Si ha baixat el seu rendiment és per falta de competència i perquè és una mica fluix a nivell mental", apuntaven fonts del club blaugrana consultades per aquest mitjà de comunicació.

Així doncs, el Barça ja té la solució i, de fet, ja s'hi ha reunit les últimes hores. Una solució que passa per mirar a casa i que, sens dubte, ha meravellat Xavi Hernández durant la seva cessió en un dels equips capdavanters de LaLiga HyperMotion.

El Barça troba el relleu perfecte d'Alejandro Balde

Sense substitut de nivell al lateral esquerre, Alejandro Balde ja coneix el que podria ser el seu relleu al primer equip del Barça. Juga cedit al Llevant i està sent una de les revelacions de la Segona Divisió. Es tracta d'Álex Valle, un lateral esquerre explosiu, amb un guant al peu i que el Barça segueix molt de prop.

Fa propietat de la Masia des dels 10 anys. Excepte, els dos últims cursos, que va marxar a la recerca de minuts per continuar polint-se a Andorra i Llevant.

El de Badalona s'està sortint aquesta temporada. De fet, abans de lesionar-se a l'octubre, Valle va disputar tots els partits (9) com a titular i hi va participar els 90 minuts. A excepció del darrer davant Albacete, que va jugar 65 minuts per molèsties físiques.

El Barça ja s'ha reunit amb Àlex Valle

El coordinador de l'àrea de futbol, Bojan Krkic, ja s'ha reunit amb Valle per traslladar-li les intencions del Barça. Unes intencions que, segons va avançar el 'Diari SPORT', passen perquè el de Badalona torni a la disciplina del primer equip que entrena Xavi Hernández.

A Can Barça pensen que Valle és la figura ideal per fer tàndem amb un Alejandro Balde que necessita competència davant de l'escassa participació del madrileny Marcos Alonso. Així doncs, la idea és que el de Badalona torni a Barcelona un cop Alonso acabi contracte el pròxim 30 de juny del 2024.