Fotomuntatge de Pep Guardiola sorprès i mirant al capdavant i de fons un partit del Manchester City
FUTBOL

Pep Guardiola ja coneix la data més temuda, i només queden mesos

El judici al Manchester City de Pep Guardiola després de detectar 115 irregularitats financeres ja té data per celebrar-se i serà en pocs mesos


Pep Guardiola ja ha conegut la notícia més devastadora. L'equip que dirigeix, el Manchester City, ja té data per a la celebració del judici després de la investigació de les presumptes irregularitats financeres del club per part de la Premier League.

La màxima categoria del sistema de lligues de futbol d'Anglaterra va començar a investigar l'equip el 2018 després de detectar algunes infraccions de caràcter financer.

Va ser el mes de febrer passat que el Manchester City va ser acusat de cometre fins a 115 irregularitats. I sis anys després, es produiria el judici que finalment declari si el club anglès és culpable o no dels fets que se li imputen.

Pep Guardiola ja coneix la data per al judici del Manchester City

Pep Guardiola, actual entrenador del Manchester City, ja sap en quina data es podria celebrar el judici contra el club. L'equip anglès va ser acusat el mes de febrer passat per la Premier League de cometre fins a 115 irregularitats financeres, després d'una investigació que va començar el 2018.

Ara sembla que ja hi ha una idea clara de quan se celebrarà el judici que finalment sentenciï si el club de Pep Guardiola és culpable dels fets pel qual se l'investiga o, per contra, no ho és. Un que se celebraria abans, fins i tot, que el d'un altre gran club que també està sent investigat, el Chelsea.

"La Premier League i el Manchester City han acordat la data en què s'enfrontaran davant un tribunal independent, en què pot ser el judici més important per a la història de la lliga", assegurava el Daily Mail.

La data inicial seria durant els mesos de tardor del 2024. Tot i això, la resolució d'aquest cas podria durar molt més temps, entre un i dos anys, segons indiquen. I és que, abans de res, la Premier League necessita completar la seva investigació i revisar tota la documentació.

A més, la Comissió Reguladora Independent també ha de decidir quina serà la sanció que imposarà al Manchester City, en cas que fos declarat culpable dels fets pel qual se l'està investigant.

Tot i això, si finalment hi hagués una sanció, el City podria recórrer. "Seria difícil imaginar un món en què no recorreguessin", ha declarat aquest mitjà.

Encara que no ho podran fer al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), sinó que haurà de ser davant d'un Panell Judicial d'Apel·lació. Aquest ha estat el cas de l'Everton, equip que ha estat sancionat recentment amb menys de 10 punts i que planteja recórrer a la Premier League.

El contracte de Pep Guardiola acaba el 2025

Tot i això, hi ha una altra qüestió que sobrevola el cas. El contracte de Pep Guardiola amb el Manchester City, que va renovar justament fa un any, finalitza el 30 de juny del 2025.

I encara que, en principi el judici es preveu per a finals del 2024, "es creu que la conclusió podria no produir-se fins al final de la temporada que ve (2024-2025)", ha declarat el Daily Mail. "És quan expira l'actual contracte de l'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola".

D'altra banda, el tècnic català ha reafirmat la innocència del club anglès. "Som innocents fins que es demostri la nostra culpabilitat".

➡️ Futbol

Més notícies: